42. Atatürk çocukları kütüphanesi Aliağa'da açıldı.

İmkansızlıktan dolayı kitap okuyamayanlara ulaşmayı amaçlayan Türkiye çapında daha önce 41 adet Atatürk Çocukları Kütüphanesi açmış olan "kitap baba” lakaplı Mesut Tim'in girişimleriyle hayata geçiril

42. Atatürk çocukları kütüphanesi Aliağa'da açıldı.
Editör: Aliağa Medya
02 Aralık 2019 - 02:25

İmkansızlıktan dolayı kitap okuyamayanlara ulaşmayı amaçlayan Türkiye çapında daha önce 41 adet Atatürk Çocukları Kütüphanesi açmış olan "kitap baba” lakaplı Mesut Tim'in girişimleriyle hayata geçirilen 42. Atatürk çocukları kütüphanesi İzmir’in Aliağa  ilçesinde açıldı .


Aliağa Belediyesi ve Aliağa Engeliler Rehabilitasyon Derneğin işbirliği ile Zeytinlik parkındaki Engeli Kafe’de kurulan Kütüphaneni açılış töreninde  Aliağa İlçe  Mili Eğitim Müdürü Erdal Bayhan , Aliağa Engeliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı  Aytaç Bayar , Köy Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Mesut Tim   ve çok sayıda  vatandaşlar katıldı .


Açılış konuşmasını yapan  Aliağa Engeliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı  Aytaç Bayar, Türkiye  de 42.Atatürk çocukları kütüphanesi Aliağa ile   buluşturmanın  mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan  Bayar ” Kütüphanelerin insanları cezbeden ayrı bir havası vardır. Kitap kokusunu  seviyorsanız ,tam sizlik bir yer  diyebilirim .Uzun zamandır aradığınız  bir kitabı bulduğunuzda  duyulan heyecan  ve mutluluk tarifsizdir. Devir  ne kadar internet  devri olsa da  okuma kültürü  açışında kitapların her zaman  ayrı bir yeri olduğu. Bu ayrı yer hiç kuşkusuz  her zaman korunacağı malumunuzdur. Aliağa Engeliler Rehabilitasyon  Derneği olarak sosyal  sorumluluk projelerimizi destekleyen Aliağa Belediye Başkanımız Sayın  Serkan Acar’a ,Köy Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Mesut Tim, Gazeteci Erol Özobut  ile Dernek yönetim kurulu üyelerimizden  Musa Pala, İrfan Barut, Hüseyinn  Abut ‘un  destekleri ile  yeni bir proje eklenmiş bulunmaktayız  “dedi.


  Köy Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Mesut Tim  yaptığı kısa konuşmasında açılan 42. Atatürk çocukları kütüphanesine 4 bin kitap bağışlandığını ve burada artan kitapların Aliağa Belediyesin Gençlik Merkezinde bulunan Nadir Nadi kütüphanesinde yer alacağını söyledi.


Konuşmaların ardından  İzmir Şiir   tiyatrosu topluğu sanatçıları  tarafından bazı şair ve yazarların şiirlerini  seslendirdi.  Plaket  takdiminden sonra 42. Atatürk çocukları kütüphanesi açılış kurdelesi, Erdal Bayhan , Aliağa Engeliler Rehabilitasyon Derneği başkanı  Aytaç Bayar , Köy Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Mesut Tim  tarafından kesildi.


Program Engelsiz Mehteran Takımı gösterisi son buldu