Zonguldak açıklarında batan gemideki 1 denizcinin cansız bedenine ulaşıldı,.

Zonguldak açıklarında batan gemideki 1 denizcinin cansız bedenine ulaşıldı,.
Editör: Aliağa Medya
20 Kasım 2023 - 11:13
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi açıklarında batan Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisinin bulunması için fırtınanın dinmesiyle birlikte, Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, kayıp 12 personelden 1’inin Ereğli sahilinde cansız bedenine ulaştı.
İl genelinde dün şiddetli yağış ve fırtına hakim olurken, sabah saatlerinde Ereğli Limanı’nda 2 gemi halatı kopunca sürüklendi. İddiaya göre 'Kafkametler' adlı Türk bandıralı gemi, liman içinde sürüklenmememesi için açığa hareket ettirildi. Daha sonra mendireğe çarpan gemi ile irtibat koptu. 12 Türk mürettebatı bulunan gemiye ve personele ulaşılamadı. 

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’nda basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde limandan çıktıktan sonra iletişimin kesildiği geminin mendireğe çarparak battığını açıkladı.

Öte yandan dün de Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde limana demirleyen Kamerun bayraklı Pallada isimli kuru yük gemisi, dün bölgede etkili olan fırtına nedeniyle ikiye bölündü. Gemideki 13 personel uzun bir çalışma sonucunda ekipler tarafından tahliye edildi.