Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Uzmanlarından Üreticilere Özel Eğitim

Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Uzmanlarından Üreticilere Özel Eğitim
Editör: Aliağa Medya
02 Mart 2020 - 22:52
İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü (ZAE) Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Dursun, Buca Kaynaklar'da zeytin ağaçlarının budanması hakkında üreticilere eğitim verdi.

Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliği Buca Çiftçi Malları Koruma Meclisi, Buca Kent Konseyi ve Buca Belediyesi birlikte düzenledi. Kaynaklar Dr. Feraye Sünev Çokgürses Kültür Evi'nde düzenlenen etkinlik gün boyu sürdü.

Zeytin Ağaçları Daha Uzun Yaşayacak!
Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Dursun'un renkli, akıcı anlatımı ve üslubuyla ilgi ile dinlenen etkinlikte budama eğitiminin yanı sıra zeytin ve ürünleri hakkında bugüne kadar bilinmeyen bilgiler de aktarıldı. Zeytin ağaçlarının yanlış budamadan dolayı strese girebileceğini söyleyen Dursun, bugüne kadar tespit edilmiş en yaşlı zeytin ağacının 3200 yaşında olduğunu belirtirken, zeytin ağaçlarının doğru budama ve doğru bakımla uzun yıllar yaşadığını sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan üreticilerden emekli Makine Mühendisi Mümtaz Bilgen ise ''Çok faydalı bir eğitim oldu. Bundan sonra bölgemizde bu tür eğitim faaliyetlerinin devam etmesini istiyoruz'' dedi. Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Yeşim Malatyalı ise personeli ile birlikte katıldığı eğitim seminerinde Buca Belediyesi olarak üreticilerin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Organizasyonun düzenlemesini sağlayan Buca Çiftçi Malları Koruma Meclis Başkanı Erhan Şen; ''Bu eğitim çok faydalı oldu. Akıcı, renkli anlatımlarından dolayı Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Dursun'a çok teşekkür ederim. Bugüne kadar uyguladığımız ve doğru bildiklerimizin yanlış olduğunu gördük. Bundan sonra zeytinlerimizden daha kaliteli, daha bol ürün alacağız'' dedi. Şen, Zeytincilik Araştırma Enstitüsüne, Özgür Dursun'a, Buca Kent Konseyi'ne, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'a ve katılımcı çiftçilere teşekkür etti.