YÜCEL KARAŞAN: "ALİAĞA'DA CHP HDP İLE İTTİFAK HALİNDE"

Aliağa’nın duayen siyasetçilerinden Demokrat Parti Aliağa Meclis Üyesi Adayı Yücel Karaşan, yerel seçimlere kısa bir süre kala seçimlere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu

YÜCEL KARAŞAN: "ALİAĞA'DA CHP HDP İLE İTTİFAK HALİNDE"
Editör: Aliağa Medya
17 Mart 2019 - 22:06
Aliağa’nın duayen siyasetçilerinden Demokrat Parti Aliağa Meclis Üyesi Adayı Yücel Karaşan, yerel seçimlere kısa bir süre kala seçimlere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

CHP tarafından çok defa meclis üyesi adaylığı için teklif aldığını belirten Karaşan, CHP’nin Aliağa’da HDP ile ittifak yapmasından ötürü teklifleri geri çevirdiğini söyledi.

HDP’nin Türkiye genelinde bütün partilerle ittifak yaptığını ifade eden Karaşan, “Şu anda ülke genelinde yapılan mitinglerde hep şu söyleniyor. CHP ile şu ittifak yaptı, bu ittifak yaptı. Türkiye genelinde HDP bütün partilerle ittifak yapıyor. Bu İzmir’de başka parti olabilir, Menemen’de başka parti olabilir, Aliağa’da başka bir parti olabilir. HDP şu anda nerede sandalye nerede koltuk ona destek veriyor. Şuanda Aliağa’da gördüğüm HDP, CHP’ye destek veriyormuş gibi bir hava var. Havadan da ziyade meclis listelerine baktığınız zaman, meclis listelerinde HDP’nin temsilcisi hangi partide var bir bakın ona göre destek verip vermediğini görün” dedi.

“Destek Vermediğim için Meclis üyesi Adayı Oldum”

Millet ittifakını desteklemediğinin altını çizen Karaşan, millet ittifakına destek vermemesinin nedenlerini şöyle sıraladı: “Benim Millet İttifakı’na uymamamın iki sebebi var. Birincisi CHP meclis üyeliklerinde İYİ Partiye adaletli bir temsiliyet hakkı vermedi. İkincisi ise CHP’nin şu anda Aliağa’da HDP ile ittifak yapmasından dolayı ben CHP’ye, Millet İttifakı’na destek vermiyorum. Destek vermediğim için de Demokrat Parti’den meclis üyesi adayı oldum. Koltuk sevdam olduğunu yönünde söylentiler duyuyorum ama benim koltuk sevdam olsaydı ben CHP’den de diğer taraftan da istesem meclis üyesi olabilirdim. CHP’den son dakikaya kadar teklif ettiler ama kabul etmedim” dedi.

“Yapılan pazarlıkları Midem Kaldırmıyor”

Aliağa siyasetinin tanınan isimlerinden Cumhur Güney’in de CHP adayı Özcan Durmaz’a destek vermesinin etik olmadığını vurgulayan Karaşan, “Cumhur Güney hiçbir zaman benim rakibim olmadı ama bence bir siyasi partiyle özdeşlemiş birisinin seçim arifesinde kalkıp da kendi partisinin adayı varken karşı partinin adayına destek vermesi bana hiç etik gelmedi. Bu işin bugünü de var yarını da var. Benim siyasi görüşüm belli, yerim de belli. Bu yüzden İyi Parti’den istifa ettim, demokrat partiden meclis üyesi adayı oldum. Ne için? Belli bir tarafa taraf olmamak için. Benim tarafım belli, ben demokrat parti kökenliyim demokrat partiden istifa ettim, İyi Parti kurucu ilçe başkanlığı yaptım ama İyi Parti’de yapılan uygulamaları benimsemediğimden dolayı istifa edip tekrar Demokrat Parti’ye geçtim. Ben şu yapılanın arkasında başka şeyler arıyorum. Ben yıllardır bir siyasi görüşün, bir çizginin karşısında olan partiye asla gidip destek vermem. Bunların destek vermesinin altında ne var ne yok bilemiyorum. Aliağa’da şu an iki kutuplu bir seçim görünüyor. Şunu çok iyi biliyorum yapılan gizli pazarlıklarla Aliağa’nın birçok yerinin peşkeş çekildiğini biliyorum. El altından sözler verildiğini biliyorum, bu sözler, vaatler karşısında destekler alındığını da biliyorum o yüzden de midem kaldırmıyor bu işleri” dedi.