Yıl 2019 Menemen'in Köylerinde servis olmadığı için çocuklar okula gidemiyor

Milli Eğitim Bakanlığını toplu ulaşım var diye ücretsiz servis uygulamasını kaldırdı

Yıl 2019 Menemen'in Köylerinde servis olmadığı için çocuklar okula gidemiyor
Editör: Aliağa Medya
15 Eylül 2019 - 00:53
Milli Eğitim Bakanlığını toplu ulaşım var diye ücretsiz servis uygulamasını kaldırdı. Menemen'in 3 köyünde öğrenciler okullarından uzak kaldı. 2 gündür sabah okul kıyafetlerini giyen öğrenciler, okullarına gidemeden evlerine geri dönüyor.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın Taşıma Yoluyla Eğitime Ulaşım Yönetmeliği kapsamında, toplu ulaşım hizmeti verilen yerleşimlere bu eğitim yılı başından itibaren ücretsiz servis uygulaması sona erdi.

Büyükşehir'de olmasına rağmen toplu ulaşımı olmayan mahalle statüsündeki köylerde ikamet eden öğrenciler mağdur oldu. İzmir'e 35 kilometre uzaklıktaki Menemen'in bazı köylerinde öğrenciler 2 gündür okula gidemiyor. Veliler çaresiz. Öğrenciler okuldan uzak kaldıkları için üzgün.

Eğitim öğretim sezonu sıkıntılı başladı. Bu sene toplu ulaşım hizmeti alan yerleşkelerde taşımalı eğitim için ücretsiz okul servisleri uygulaması kaldırıldı. Büyükşehir Yasası'na göre mahalle statüsüne geçirilen Menemen'in Alaniçi, Göktepe ve Çaltı köylerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım hizmeti bulunmuyor. Buna rağmen köylerde özel hat minibüsü olduğu gerekçesiyle öğrencilere servis gönderilmedi.

Büyükşehir Yasası çıkmadan önce dağ köyü olan Alaniçi Mahallesi'nde taşımalı olarak olarak öğrenim gören 18 öğrenci ve Çaltı Mahallesi'nde 25 öğrenci 2 gündür okula gidemiyor. Sabah okula gidiş saatinde köy meydanına toplanan öğrenciler ve veliler servis bekledi ancak bekledikleri servis gelmedi.