Yeşiltepe,"sadakadan öteye geçmemektedir"

DİSK’e bağlı Emekli Sen Aliağa Şubesi bakanlardan emeklilere seçilen bankada 3 yıl süreyle kalınması taahhüdüyle verilecek promosyonlarla alakalı basın açıklamasında bulundu

Yeşiltepe,"sadakadan öteye geçmemektedir"
Editör: Aliağa Medya
18 Şubat 2020 - 09:48
DİSK’e bağlı Emekli Sen Aliağa Şubesi, bu yıl emeklilerin bankalardan alacakları promosyonlarla ilgili basın açıklaması düzenledi.
.Basın açıklamasını okuyan Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, “Bildiğiniz üzere, Türkiye’de önceki yıllarda, bankalar, çalışanların maaş ödemelerini alabilmek için bir yarışa girdiler. Bu yarışta esas olan, çalışanlar ile işverenlere verilen promosyon miktarıydı. Bu kapsamda özellikle kamu kurumlarında yaşanan düzensizlikler nedeniyle, 2007 yılında, 2007/21 sayılı bir genelde çıkarılmış ve promosyon ödenmesine ilişkin esaslar belirlenmişti. Buna göre, bankaların, kurumlara verdikleri promosyonun 2/3’ü maaş alana, 1/3’ü ise kuruma verilecekti. Genelgenin yayınlanmasının üzerinden on yıl geçinceye kadar ise bir kamu kurumu olan ve 13 milyon emeklinin işvereni konumunda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu gerekli çalışmaları yapmamış ve emeklilere promosyon ödenmesini sağlamamıştı. Bugün emeklilere verilen promosyon ise emeklinin üç yıl aynı bankadan maaş alması şartına bağlanmakta ve sadakadan öteye geçmemektedir. Emekliler Sendikası olarak bizlerin içinde yer alacağı bir komisyon kurulmaz ve taleplerimiz yerine getirilmezse, biz emekliler için, emeklileri bağlayan ancak emeklileri temsil etmeyen bu sözleşme hükümsüz sayılacaktır. Böyle bir durumda, emekliler olarak bizler, ülkemizde faaliyet gösteren ve şimdiden rekabet yarışına başlamış olan bankalarla görüşüp, taleplerimizin altında olmayacak şekilde promosyon hakkımızı alacağız. Bir kez daha söyleyelim; Biz emeklilerin popülist söylemlerinize, içi boş vaatlerinize ve dahası müjde diye verdiğiniz sadakanıza karnımız tok. Haklarımız var, alacağız! Fabrikalarda, şantiyelerde, tarlalarda, işleklerde, çalışma hayatının her alanında ömrümüzü sizler oturduğunuz yerden spekülatif kazançlarınıza kazanç ekleyin diye harcamadık. Haklarımız var, alacağız! Promosyon, sadaka değil haktır! Hakkımızı alacağız!” şeklinde konuştu.