Yenişakran Yine Çarşaf

Yenişakran Yine Çarşaf
Editör: Aliağa Medya
12 Temmuz 2023 - 02:01
CHP Genel Merkezi tarafından ‘değişim’ sloganıyla başlatılan kongre sürecinde, ülke genelinde köy ve mahalle delege seçimleri için hummalı bir çalışma başladı.
CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın açıkladığı takvime göre 21 Temmuz tarihinde yeni delegelerini seçecek olan Yenişakran CHP üyeleri seçim öncesi ilk toplantılarını Poyraz Kafe’de gerçekleştirdi.
Aliağa Belediye Meclis üyesi Yasin Çıvlan öncülüğünde yapılan ilk toplantıda delege seçimlerinin çarşaf liste ile yapılması kararlaştırıldı.
Tüm katılımcıların sırayla söz alarak görüş ve önerilerini aktardığı toplantıda fikir birliğine varılan konular kayıt altına alındı.
Toplantıda çıkan görüşler doğrultusunda Yenişakran CHP üyelerinin prensipte anlaştığı konu başlıkları ise şöyle belirlendi:
  1. Seçime çarşaf liste ile gidilecek. Anahtar liste hazırlanmayacak.
  2. Delege seçiminde kadın-erkek eşitliği gözetilmeli.
  3. Aday olmak isteyen ve seçilecek delegelerin görev süresi boyunca aktif çalışabilecek olması dikkate alınmalı.
  4. Seçimde her üye özgür iradesini ortaya koymalı. Herhangi bir ekibin veya kişinin yönlendirme yapmasına izin verilmemeli.
  5. Yeni dönemde gençlerin kazanılması, tabandan yeni partililer yetiştirilmesi, Atatürkçü, partisini seven ve ideolojiye inanan gençlere kadrolarda yer verilerek önlerinin açılması sağlanmalı.
  6. Halkla daha yakın ilişki kurularak gönül bağı oluşturulmalı.
  7. Önümüzdeki yerel seçimlerde Aliağa Belediyesi’nin yeniden kazanılacağı inanç ve ısrarla her mecrada vurgulanmalı.
  8. Çalışan, üreten, partiyi toparlayarak büyütecek bir ilçe başkanı ve yönetimi belirlenmeli.
  9. Partililerin, özellikle de gençlerin birbirini tanımasına fırsat verecek ve partiye aidiyet duygusu uyandıracak organizasyonlara ağırlık verilmeli.
Genel hatlarıyla delege seçiminde gözönüne alınacak noktaları belirleyen CHP Yenişakran üyeleri, delege olmak isteyenlerin belirlenmesi ve ilk toplantıda mazeretleri dolayısıyla katılamayan üyelere de ulaşılabilmesi amacıyla 14 Temmuz Cuma günü ikinci toplantısını yapacak.
Partililer, ilçe başkan adaylarının kendilerini tanıtma ve projelerini anlatmaları için 17 Temmuz Pazartesi günü de tüm ilçe başkan adaylarını davet ederek üçüncü toplantılarını gerçekleştirecekler.