Yenişakran Balıkçı Barınma Yerinde Denetim

Yenişakran Balıkçı Barınma Yerinde Denetim
Editör: Aliağa Medya
17 Ocak 2024 - 23:17
Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü; su ürünleri avcılığının sürdürülebilirliğinin sağlanması ve biyolojik çeşitliliğinin korunması amacıyla yapılan  faaliyetler aralıksız devam ediliyor.
 Bu kapsamda 1380 Sayılı Kanun ve ilgili tebliğ hükümleri doğrultusunda Yenişakran Balıkçı Barınma yerinde denetim gerçekleştirdi.
Su ürünleri teknik personelleri  ve Aliağa Sahil Güvenlik Destek Tim Komutanlığı personellerince Yenişakran Balıkçı Barınma yerinde  denetimlerde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereğince kullanımı yasak olan Monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulmasının da yasak olduğu balıkçıları hatırlatıldı.
Ayrıca  Denizde, karaya çıkış noktalarında, karayolu güzergahlarında ve su ürünleri satış yerlerinde denetimlere aralıksız devam edileceği belirtilirken, balıkçıların sürdürülebilir balıkçılık ve deniz ekosisteminin korunabilmesi için yasaklanmış av araç ve gereçlerini kullanmaması ve avlanma kurallarına hassasiyetle uymalarının önem taşıdığı ifade edildi.