Yeni Şakran PTT Şubesinin Kapanmasına Tepkiler Artıyor

Yeni Şakran PTT Şubesinin Kapanmasına Tepkiler Artıyor
Editör: Aliağa Medya
04 Temmuz 2023 - 18:42
Yeni Şakran Mahallesi PTT Şubesi 23 Haziran 2023 tarihinde alınan kararla kapatıldı. PTT şubesinin kapısına asılan “23.06.2023 tarihinde Yenişakran PTT Şubesi hizmete kapatılmıştır. En yakın hizmet alabileceğiniz şubeler Aliağa (15 km), Zeytindağ (20 km), Bergama (39 km) dır.” şeklindeki yazılı açıklamayla vatandaşlara duyuruldu.  Yaz sezonunun hareketli döneminde mahallerinde hizmetten mahrum kalacaklarını öğrenen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Aliağa Belediyesi CHP Meclis Üyesi Yasin Çıvlan konuyu gündeme taşıyarak yazılı bir açıklama yaptı. Şubenin habersizce kapatılmasına tepki gösteren Çıvlan:

“ ‘Hizmete son verdik’ demesi ne kadar kolay, değil mi? Peki o ‘en yakın’ şubelerinize 70-80 yaşındaki Mehmet Amca, Fatma Teyze kolaylıkla gidip gelebilecek mi? Çocuklu kadınlar, engelli vatandaşlarımız ve çalıştığı işyerinden yarım saatten fazla izin alamayan Yenişakranlılar için gerçekten yakın mı o şubeleriniz?
Sayın PTT yetkilileri; sizler rahat koltuğunuzda, ağzınızdan çıkan iki kelamla bu kararı alırken, kapatmaya karar verdiğiniz şubenin 40 yıllık hikayesini hiç aklınıza getirdiniz mi? Bilmiyorsanız öğrenmeye çalıştınız mı? Yenişakran’da PTT hizmeti verilmesinde, santralin güçlendirilmesinde, daha sağlıklı hizmet vermesi için yapılan çalışmaların her birinde Şakran beldesi yerel yöneticilerinin büyük emeği var. Santral yeri için bağışta bulunan hayırseverin, hizmet binesim kullandıran yerel yönetimin burada söz hakkı vardır. 23,06,2023 tarihinden itibaren bunun sıkıntısını çeken ve çekecek olan yaşlı, engelli, köylü yöre halkının üzüntüsünü görmezden gelemezsiniz. Hizmet binasını ‘riskli’ gördüğünüz bahanesiyle faaliyetinizi sonlandırmanız kabul edilemez. Bu konuda yerel yönetim ve halk işbirliği ile sağlıklı ve kalıcı bir çözüm üretilebilir.
Sayın PTT yetkilileri; Tüm Yenişakranlılar adına bu kararınızdan vazgeçmenizi istirham ediyorum. Sürekli gelişen, büyüten Yenişakran ve çevresinde yaşayan, zaten çeşitli altyapı eksiklikleriyle boğuşan vatandaşlarımızı bir de PTT hizmetlerinin yoksunluğu ile üzmemenizi rica ediyoruz ” dedi.

Yeni Şakran Mahallesi muhtarı Metin Yıldız: “ Vatandaşlar çok mağdur. Bir an önce açılması için yetkililerden, rica ediyorum”

Yeni Şakran Mahallesi muhtarı Metin Yıldız büyüyen tepkiler üzerine önemli açıklamalarda bulundu.  PTT Yeni Şakran şubesinin açıklama yapılmadan kapatıldığını söyleyen Yeni Şakran Mahallesi Muhtarı Metin Yıldız,  PTT şubesinin tekrar açılması için yardımcı olmaya hazır olduğunu da belirtti. Yıldız: “Ofis bulunmasına yardımcı olmaya hazırız. Şu anda vatandaşlar çok mağdur. Neden kapatıldığını da bilmiyoruz bir açıklama yok. Doğalgazı olan, büyük bir sağlık ocağı yapılmakta olan mahallemizde postanenin kapanmasını hala anlamış değiliz. Vatandaşlar çok mağdur. Bir an önce açılması için yetkililerden, sizlerden rica ediyorum” dedi.
“Çözüm arıyoruz. Bütün yetkilileri göreve davet ediyoruz.”
PTT’nin mahalleri için öneminden bahseden Yıldız: “Yeni Şakran Mahallesine tüm civar mahallelerden yaşlıların gelip maaş aldığı, e-devlet aldığı postanenin çok lazım olduğu bir yerden kaldırılmasını anlam veremedim. Bazı kırsal mahallelerde hala postane duruyor neden bizde kapandı? Açılması için ne yapmamız gerekiyor? Çözüm arıyoruz. Bütün yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi.