Yazdığı Kitabın Gelirlerini Sokak Hayvanlarına Bağışlıyor.

İzmir’in Aliağa ilçesinde  bir tekstil firmasında çalışan Figen Adalı  sokak hayvanların bakımını karşılamak amacıyla kitap yazdı

Yazdığı Kitabın Gelirlerini Sokak Hayvanlarına Bağışlıyor.
Editör: Aliağa Medya
08 Ağustos 2019 - 03:13
İzmir’in Aliağa ilçesinde  bir tekstil firmasında çalışan Figen Adalı  sokak hayvanların bakımını karşılamak amacıyla kitap yazdı.

Kitap yazma fikrini sosyal medyada  destek alan Figen Adalı, birçok destekçisinden gelen  yazıları da kitabında  yer verdi.

Adalı  ilk defa yazdığı “Son Sayfa” isimli  kitabından 1000 adet  bastırarak satışa sundu. Kitabın satışından elde ettiği ilk gelirini engelli kedinin bakımına harcadı.



Figen Adalı, insanların sokak hayvanları için sağ duyulu olmasını gerektiğini, onların yaşadığımız bu dünyanın bir parçasının olduğunu ve can taşıdıklarını  unutmamız gerektiğini  ifade etti.

Adalı projenin  aslında bir hayalle başladığını birileri kitap yazsa son sayfası ne olur  diye merak edip internette bununla ilgili gönülüler aramaya  başladığını, 35 kişinin  destek verdiğini, gelirinin sokak hayvanlarına bağışlayacağını duyunca daha da sevinerek destek verdiklerini söyledi

Figen Adalı “Son sayfalarımızı birleştirerek kitap oluşturduk. Bu kitabın sokak hayvanları için yazdık. Benimle beraber 35 arkadaşım gönüllü oldu. Bu kitabın satışının tüm gelirleri sokak hayvanları için harcıyoruz. Her kitap birer mama demek bizim için” dedi.

Üç aylık yavru iken sokakta tekmelenerek felçli kalan  kediye  sahiplenen yerel hayvan koruma görevlisi Kübra Kütükoğlu  engelli hayvanlarında her canlı gibi yaşama hakkının kutsal olduğunu belirten Kütükoğlu “Yerel hayvan koruma görevlisiyim. 12 yıldır hayvan sever,  yaklaşık son 6 yıldır da hayvan korumacısıyım. Figen abla ile yaklaşık 2 yıl önce tanıştık. O zamanlar sadece Pıtırcık vardı .Pıtırcık yaklaşık 3 aylıkken tekme yemiş felçli kaldı. Ötenazi yapılacaktı, haberim olunca ben sahiplendim. Daha sonra 7 engelli kardeşini de sahiplendim. Figen abla da bunları bildiği için kitabının ilk gelirini bize bağış yaptı. Pıtırçık’ın  bu ayki veteriner masraflarını ve mama  masrafını karşıladı. Engelli hayvanlarında her canlı gibi yaşam hakkı  kutsaldır .Bakıldığı zaman mucizelere tanık olabiliriz. Bu yüzden engelli canlılara lütfen sahiplenelim sahip çıkalım” şeklinde konuştu.