'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir'

'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir'
Editör: Aliağa Medya
27 Mart 2021 - 00:51

Tüm yurtta devletin tüm birimleri, idarecileri, 30 Martta Yaya geçişlerinde öncelik farkındalığını arttırmak için seferler oluyorlar.
İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılında ilan edilen “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” uygulamasına 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da devam edilecek.
Yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla, 27, 28 ve 29 Mart 2021 tarihleri arasında bir dizi. etkinlik gerçekleştirilecek. 29 Mart’ı 30 Mart’a bağlayan gece ise tüm illerde eş zamanlı olarak ana güzergahlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şerit kırmızıya boyanacak
 İçişleri Bakanlığının son genelgesi ile 30 Mart'ta,  12:00 ile 15:00 saatleri arasında  " Yaya önceliğimiz kırmızı çizgimizdir " uygulamasıyla İzmir ve ilçelerde  kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması gerçekleştirilecektir.