Yardımsevenler,  Solunum Fonksiyonu Test  cihazı bağışladı.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Aliağa Şubesi , Aliağa Devlet Hastanesi'ne 18 bin doksan TL değerinde bir tane SFT (Solunum Fonksiyonu Test ) cihazı bağışladı

Yardımsevenler,  Solunum Fonksiyonu Test  cihazı bağışladı.
Editör: Aliağa Medya
20 Şubat 2019 - 01:43


Türkiye Yardım Sevenler Derneği Aliağa Şubesi , Aliağa Devlet Hastanesi'ne 18 bin doksan TL değerinde bir tane SFT (Solunum Fonksiyonu Test ) cihazı bağışladı.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Aliağa Şubesi  Başkanı Dilek Gülboy dernek olarak üyelerin kendi yaptıkları el işlerini satarak ve yapılan  bağışlarla topladıkları paraların öncelikle eğitim burslarına önem verdiklerini belirten Gülboy” Aliağa Devlet Hastane’mize  SFT (Solunum Fonksiyonu Test ) cihazı bağışladık, kamu yararına çok geniş kapsamlı kullanılabilecek bu cihazın hayırlı olmasını dileyerek, alımında emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum“ dedi.

Cihazın Akciğer fonksiyon testleri olarak ta bilinen solunum fonksiyon testleri, Akciğerlerin ne kadar  iyi çalışıp çalışmadığını ölçmek için kullanılması ve bu testler nefes darlığı gibi yakınmaları olan hastalarda hastalıkların tanısında yardımcı laboratuvar incelemesini gerçekleştirir.

Yapılan bağışın  ardından Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç dernek başkanı Dilek Gülboy’a teşekkür plaketi verdi.