Yağmur İzin Verdiği Kadar Dışarı Çıkabildiler

Yağmur İzin Verdiği Kadar Dışarı Çıkabildiler

Yağmur İzin Verdiği Kadar Dışarı Çıkabildiler
Editör: Aliağa Medya
27 Mayıs 2020 - 23:32

İzmir’in turistik İlçesi Foça’da dün gece saatlerinde başlayan ve zaman zaman şiddetli yağan yağmur 0-14 yaş grubu çocukların sokağa çıkma saatlerini de etkiledi. Koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında 11.00 – 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma serbestisi bulunan çocuklar yağmurun izin verdiği kadar park ve meydanları kullanabildiler.

Yürüme mesafesiyle sınırlı olarak, sosyal mesafe kurallarına uymak ve maske takmak şartıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verilen çocuklar yağmur engeline takıldılar.. Yağmurun şiddetini azalttığı saat 13.00’ten sonra ancak dışarı çıkabildiler. Bazı aileler küçük çocuklarına sokaklarda eşlik ettiler. Açık alanlara çıkmayı özleyen bazı çocuklar su birikintilerinin oluştuğu yerlerde bile paten kaymaktan, bisiklet binmekten vaz geçmediler. Yağmur altında parklarda oynamayı denediler.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında (serin) seyrettiği Foça’da sokağa çıkışlarda hava koşullarına uygun kıyafetler tercih edildi. Yağmurun izin verdiği kadar sokaklarda kalabilen çocuklar, yağış şiddetlenince evlerine döndüler.
Seyfi Gül/Foça