Vali Köşger: Gemi sökümü de Türkiye'de yeni yapılan bir iş değil

Vali Köşger: Gemi sökümü de Türkiye'de yeni yapılan bir iş değil
Editör: Aliağa Medya
27 Temmuz 2022 - 23:23
Aliağa ilçesinde söküm işlemlerinin yapılması planlanan uçak gemisinin yüksek miktarda asbest taşıdığı iddiası üzerine halkı sivil inisiyatif göstermeye çağıran İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel'e yanıt veren Vali Yavuz Selim Köşger, "Bunların bir hukuk devletinde telaffuz edilmesi bile yanlış. Burası bir hukuk devleti. Yıllardır bu işler bu çerçevede yapılıyor. Gemi sökümü de Türkiye'de yeni yapılan bir iş değil" dedi.
Aliağa'da söküm işlemlerinin yapılması planlanan Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo isimli uçak gemisinde yüksek miktarda asbest taşıdığı iddiası üzerine başlayan tartışmaların ardından sivil inisiyatife ihtiyaç duyulduğunu dile getiren İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel'in açıklamasına Vali Yavuz Selim Köşger yanıt verdi. Vali Köşger, Yücel'in bu söylemini tasvip etmenin mümkün olmadığını söyledi. Gemi sökümünün Türkiye'de uzun süredir yapıldığını açıklayan Köşger, konuyla ilgili yapılan açıklamaları manidar bulduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Sivil itaatsizlik, gibi halkı neredeyse isyana çağıran bir söylemi tasvip etmemiz mümkün değil. Bunların bir hukuk devletinde telaffuz edilmesi bile yanlış. Burası bir hukuk devleti. Yıllardır bu işler bu çerçevede yapılıyor. Gemi sökümü de Türkiye'de yeni yapılan bir iş değil, uçak gemisi sökümü de yeni yapılmış değil. Yılmaz Özdil'in yazısını da okursanız belki 20, 25'inci uçak gemisi sökülüyor. Bu konunun köpürtülmesini manidar buluyorum”dedi
Düzenlediği toplantıda, İzmir'in tarihi valilik konağı hakkında açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kendisinden önceki dönemlerde Katip Çelebi Üniversitesine devredilen konağın tahsisini iptal ettiklerini ifade ederek, binanın restore edildikten sonra Valilik Konağı olarak kullanılacağını söyledi.

“Bir yasaklama getirmeyi düşünmüyoruz”

Türkiye'de son haftalarda artış gösteren korona virüs vakalarının İzmir'de de artmaya devam ettiğini söyleyen Vali Köşger, “Mayıs ayı başında rakam 50'lere kadar inmişti. Entübe sayısı da 2'ye kadar inmişti. Şu anda entübe sayısı 40, yoğun bakımda 130 olmak üzere ciddi bir artış var. Yoğun bakımlarda bir sıkıntı yok ancak tekrar bir artışa geçti. Bu konuyla ilgili başlangıca göre ölümcüllüğünü daha az olduğunu değerlendiriyor arkadaşlar. Bu aşamada vatandaşlarımızın maske takması mecbur tutacak bir şey demiyoruz. Şu an mecbur tutacak bir yasaklama getirmeyi düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.