Uzunca zamandır hayal edilen bir proje gerçekleştiriliyor.

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yapımını birlikte üstlendikleri ortak yeni hizmet binasının temeli gerçekleştirilen törenle atıldı

Uzunca zamandır hayal edilen bir proje gerçekleştiriliyor.
Editör: Aliağa Medya
24 Ekim 2019 - 23:47

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yapımını birlikte üstlendikleri ortak yeni hizmet binasının temeli gerçekleştirilen törenle atıldı. Beş kat olarak planlanan binanın toplam kullanım alanı yaklaşık 550 metrekare olacak. Kısa zamanda tamamlanması düşünülen bina Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın üyelerine hizmet verecek. 




Oda seçimleri öncesi başkan adaylarının her dönem seçim vaadi olan Esnaf Sarayı projesi Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk ile Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp’in döneminde hayata geçiriliyor. Sarayın temel atma töreni gerçekleştirildi


 Temel atma törenine Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, daire amirleri, siyasi parti temsilciler, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetimi ile çevre ilçelerden esnaf odası yöneticileri katıldı.



 Temel atma töreninde konuşan Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, “Hizmet binamızın temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Hizmet binamızın Aliağamıza ve tüm esnaf ve sanatkarlara hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı. Serdar Berk’in ardından Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Yiyitalp, “Esnaf odası ile birlikte kullanacağımız hizmet binamızın temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Esnaf teşkilatımıza hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.


“Hayırlı olmasını temenni ediyorum”

Başkan Salih Yiyitalp’in ardından İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekariya Mutlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Esnaf teşkilatının ahilikten aldığı terbiyeyle, bilimle, inavasyonla, teknolojiyle ve güzel ahlakla yoğrulduğunu belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, “Mal ve hizmetlerimizi sunarken bunları en iyi mekanlarda vatandaşlarımıza yakışır şekilde yapmak gayreti içerisindeyiz. Aliağalılar çok şanslı ki Aliağa’nın çok iyi bir kaymakamı ve belediye başkanı var. Esnaf teşkilatları olarak böyle belediye başkanlarıyla çalışmaktan keyif alıyoruz. Bugüne kadar esnaf teşkilatımıza göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum. Aliağa’da birlik görüyorum, özlediğimiz beraberliği görüyorum. Biz dualı bir ocağız. Biz bu ocakta hizmet ederken insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibinden vazgeçmeden insan odaklı hizmetle, bulunduğumuz bölgede insanların mutluluğunu arttırmak için üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getirmeye çalışıyoruz   Bugün çok güzel bir olaya şahitlik etmek için bir araya geldik. Bu hayırlı bir iş için bir araya gelme münasebetinde bize katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Biz esnaf teşkilatının ahilikten aldığı terbiyle, bilimle, inevasyonla, teknolojiyle, güzel ahlakla yoğurarak mal ve hizmetlerimizi insanlara sunarken bunları iyi makamlarda, iyi mekanlarda, insana yakışır bilim ve sanayinin ışığı içerisinde insana hizmet etmek için hizmet binaları yapıyoruz. Bugün burada benimle uzun yıllar emek vermiş arkadaşlarım var. Teşkilatta özelliklede bu bölgede beraber çalıştığımız oda başkanı arkadaşlarım var.   ” dedi.


 ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “HAYAL EDİLEN BİR PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”


Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise, “Bugün hayırlı bir iş için bir araya geldik. Esnaf odamızın ve şoförler odamızın hizmet binasının temelini atacağız. Bu proje uzunca zamandır hayal edilen ve hedeflenen bir şeydi. Hem esnaf odamız için hem de şoförler odamız için. Bugün Serdar başkanım ve Salih Başkanımın dönemine nasip oldu bu tören. Ama bu arsanın alınmasından bugüne emeği geçen tüm oda başkanlarımızdan ve yöneticilerimizden Allah razı olsun. Burayı inşallah hep birlikte en kısa sürede bitireceğiz. Betonunu biz vereceğiz. Esnaflarımız hep birlikte kendi evlerini yapacaklar. .” diyerek yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.




Konuşmaların ardından dua edilip kurban kesildi ve temel atma işlemine başlandı. Temel atma töreni hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu. Törenin ardından Deniz Restoran’da davetlilere yemek verildi.