Uzmanından pandemi dönemi diş tedavisi önerileri

Uzmanından pandemi dönemi diş tedavisi önerileri
Editör: Aliağa Medya
04 Ekim 2020 - 23:28
Covid-19 hayatımıza girdiğinden beri iş yapma biçimlerimizin dışında günlük yaşamımız da değişti. Bunun yanında tedavi yöntemleri de özel ilgi isteyen alanların başında geliyor. Ağız ve diş sağlığı tedavileri de Covid-10 pandemisi döneminde özellikle dikkat edilmesi gereken bir alan. CTG Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kurucusu Ortodonti Uzmanı Doç. Dr. Gülay Vural bu süreçte diş tedavisi olurken dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı.
 
Yaşamımızın odak noktasına oturan Covid 19’un gerek sosyal gerekse iş hayatımızı tamamen etkisi altına aldığını söyleyen Ortodonti Uzmanı ve aynı zamanda Ege İş Kadınları Derneği Üyesi olan Vural, “Kişisel olarak  maske mesafe hijyen kuralı temel olmak üzere hizmet aldığımız ve iş hayatında hizmet verdiğimiz konularda da özel kurallar uygulamak zorunluluğu doğdu. Özellikle sağlık hizmetlerinde ve diş sağlığı konusunda hizmet alacaksanız çok özen göstermeniz gereken kurallar var” dedi.
 
“Hastalar dikkatli olmalı”
 
Vural, “Sağlık Bakanlığı başlangıçta acil olmayan hizmetleri kısıtlama daha sonra acil konularda hizmet verme, uygun koşullar sağlanarak çalışan, kurum ve hasta güvenliği sağlanması durumunda çalışma serbestisi getirdi. Özellikle ağız ve diş sağlığı tedavisi olacak hastaların tedavisini yaptırdıkları doktor ya da kurumun gerekli şartları yerine getirip getirmediğinden emin olması gerekiyor” diye konuştu.
 
Hasta bilgilendirme, kapıda dezenfektan paspas, ateş ölçümü her noktada  dokunmatik dezenfektanlar çalışma alanlarında ekstra dezenfeksiyon önlemleri ve spreyler, operasyon alanlarında laminer air flow sağlayan özel filtre sistemleri, mutlak olması gereken özel kıyafetleri ve kişisel korunma ekipmanlarını kendilerinin sağladığını, diş hastalarının da asgari şart olarak bu konulara dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Vural, “Tabii ki bu önlemler iş hayatımıza, gerek sosyal gerekse ekonomik olarak çok ciddi zorluklar ve yükler getirdi. El birliği ile standardımızı düşürmeden işimizi devam ettirmek gayreti içindeyiz. Hastaların da bu hassasiyeti gözeten kurumlara ve doktorlara tedavi olması önem taşıyor” diye konuştu.
 
“Sağlık turizminin bir parçasıyız”
CTG olarak sadece İzmir yada Ege bölgesi değil tüm iller ve yurtdışından gelen hastalarını online bilgilerle takip ettiklerini söyleyen Vural, “Sağlık turizmi kapsamında yabancı hasta potansiyelimizi de aktif tutmak gayreti içindeyiz. Her zaman olduğu gibi etik değerler ölçüsünde müşteri memnuniyeti odaklı anlayışımızı Covid-19 önlemleri ve aktif hijyen tedbirleri ile birleştirerek faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.
 
CTG’yi tanıyalım
 
2010 yılından bu yana Kahramanlar’da faaliyet gösteren CTG, biri Genel Anestezi diğeri Sedasyon ile Diş Hekimliği hizmetleri gerçekleştirilebilen Full Donanımlı iki operasyon ünitesi, Ameliyathane,  Pre-Post Op üniteleri, VIP standardında hasta gözlem odası, 3D Tomografi Cihazı, Sert ve Yumuşak Doku Lazeri, Panoramik ve Sefalometrik Röntgen Cihazları gibi üst düzey teknoloji ile donatılmış bir kuruluştur. Hijyen ve Bilgi Güvenliği üzerine kurulu alt yapı yanında Etik Değerlere saygılı, konusunda uzman hekim kadrosu ve yardımcı sağlık personeli ve çözüm odaklı çalışan yönetim kadrosu bulunmaktadır.