UZAY TUTKUNLARI "EÜ GÖKYÜZÜ GÖZLEM KAMPI"NDA BULUŞACAK

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile yılın en kapsamlı Astronomi etkinliği 7-8 Eylül 2019 tarihinde meraklılarıyla buluşacak

UZAY TUTKUNLARI "EÜ GÖKYÜZÜ GÖZLEM KAMPI"NDA BULUŞACAK
Editör: Aliağa Medya
04 Eylül 2019 - 22:50



Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile yılın en kapsamlı Astronomi etkinliği 7-8 Eylül 2019 tarihinde meraklılarıyla buluşacak.
Ege Üniversitesi tarafından hazırlanan, Türkiye’de astronomi alanında yılın en kapsamlı etkinliğine 400 kişi katılacak. Etkinlik süresince birçok gökyüzü faaliyetlerini yakından inceleme olanağı bulacak olan katılımcılar, aynı zamanda atölye çalışmalarına katılma fırsatı yakalayacaklar. Etkinlik ile ilgili bilgileri sosyal medya hesabından paylaşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, paylaşımında "Ege Üniversitesi olarak ülkemizde yılın en kapsamlı astronomi etkinliğini hazırladık. Nif Dağı eteklerinde yer alan gözlemevimizde 7-8 Eylül’de Gökyüzü Gözlem Kampı düzenliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Ege Üniversitesi Gözlemevi, uzun yıllardır devam ettiği akademik çalışmalarının yanı sıra iki yıldır yoğun olarak “Bilim-Toplum Etkinlikleri” de düzenliyor. Hemen her yaştan ve eğitim düzeyinden insana uzay ve astronomi konularında konferanslar, geziler, gözlem etkinlikleri gibi çok farklı alanlarda eğlenceli eğitim hizmetleri veriyor. EÜ Gözlemevi şimdi de uzay tutkunları için “EÜ Gökyüzü Gözlem Kampı” hazırladı. Katılım ücretinin alınmayacağı bu dev etkinlik, 7 Eylül 2019 Cumartesi’den 8 Eylül 2019 Pazar’a kadar sürecek. İsteyen katılımcılar gece yarısı etkinlik alanından ayrılabilecekleri gibi, dileyen katılımcılar kendi çadırlarını da yanlarında getirerek, Gözlemevi’nin çadır alanında çadır kurup geçirebilecek.
İzmir’in doğusunda yer alan Nif Dağı eteklerinde yer alan Ege Üniversitesi Gözlemevi yerleşkesinde düzenlenecek olan Gökyüzü Gözlem Kampı’nda teleskoplarla Güneş, Ay, Jüpiter, Satürn ve derin uzay cisimlerinin gözlemleri yanı sıra ülkemizde sadece ve sadece Ege Üniversitesi Gözlemevi’nde yer alan Göktaşı Koleksiyonu Sergisi ile Yıldızların Yaşamı gezisi, Karadelik Simülasyon deneyi ve Dünya’nın kendi ekseninde döndüğünü ispatlayan ülkemizdeki tek dev sarkaç ile deney gibi eşsiz bölümler de içeriyor. Etkinlikte, Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali Dal, “Derin Uzaydaki İnsan” konulu bir konferans verecek. Etkinliğin son gününde Yıldız Tepe’ye bir doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek. Etkinlik tamamen ücretsiz olup 18 yaş altı çocuklar etkinliğe velileri ile katılabilecek. Çocuklara yönelik Mars yüzey aracı yapımından güneş saati yapımına kadar beş farklı atölye çalışması da yer alacak.
Kampla ilgili detaylı bilgi ve kayıt formuna Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi internet sitesinden (gozlemevi.ege.edu.tr) ulaşılabilecek.


Ege Ajans