Ülkü Ocakları "Kahraman Türk Kadınları"nı Tiyatroyla Anlattı

 Ülkü Ocakları "Kahraman Türk Kadınları"nı Tiyatroyla Anlattı
Editör: Aliağa Medya
11 Mart 2024 - 14:05
Aliağa Ülkü Ocakları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Kahraman Türk Kadınları" isimli tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen gösteriye Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Soner Erkan Yıldız, MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir ve ilçe teşkilatı, Ak Parti Aliağa İlçe Yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
Gösteri öncesi konuşma yapan Ocak Başkanı Çağatay Ulu, Türk milletinin yıkılmaz kalesi Ülkü Ocakları'nın daha nice Kara Fatmalar, Tomris Hatunlar, Sabiha Gökçenler yetiştireceğinden kimsenin şüphesi olmasın dedi.
Ulu, Türklerin tarihine baktığımızda, Türk kadınının toplumda çok önemli ve saygın bir yeri olduğunu vurguladı. Erkeklerle eşit haklara sahip olan Türk kadınının devlet yönetiminde hakanların, ailede de eşlerinin yanında eşit söz hakları olduğunu belirtti. Ulu, "Devlet işleri, hakan ve eşinin birlikte yürüttükleri işlerdi. Hakan orduyla sefere çıktığında devlet yönetimi Hatun'a emanet edilirdi. Ayrıca cenk meydanlarında kahraman Türk kadınlarının oluşturduğu birlikler düşmanla karşı karşıya gelmekten imtina etmez vatan savunmasında erkeklerden geride durmazdı." diye konuştu.
Ulu, yüce dinimizin de kadına verdiği öneme değindi. Cahiliye döneminde kız çocukları diri diri toprağa gömülürken İslamiyet'in gelmesiyle birlikte kadına verilen değerin pek çok Ayeti Kerimede ve Hadisi Şerifte vurgulandığını söyledi. Ulu, "İki cihan güneşi Peygamberimiz 'Cennet anaların ayakları altındadır' buyurarak kadının toplumda hak ettiği yeri açıkça ifade etmekteydi." dedi.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de "Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" diyerek Türk kadınını yeniden ayağa kaldırdığını hatırlatan Ulu, "Ulu önderimizin dünyadaki pek çok ülkeden önce Türk kadınına verdiği haklarla Türk kadını çalışma hayatında, siyasette, üretimde, bilimde, sanatta, sporda hasılı kelam bütün alanlarda dünyadaki hemcinslerinin önüne geçmiştir." diye konuştu.
Ulu, Bilge Lider Devlet Bahçeli'nin sözlerini de hatırlatarak şunları söyledi: "Kadın ailedir, kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır. İl Bilge Hatun'a bakınız bunu görürsünüz. Hayme Ana'ya bakınız aynısını görürsünüz. Kahraman Türk kadınına bakınız buna şahitlik edersiniz. 'Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz' diyen aziz milletimiz, kadına uzanmış her kirli el sahibine hak ettiği cezayı vermeye, her bedeli ödetmeye hamd olsun kararlıdır, buna da gücü yetecektir. Eğer var olacaksak, eğer geleceği şuurla kavrayıp, irademizle kaleme alacaksak kadına yönelik şiddeti durdurmalı, katilleri ve şiddet faillerini toplumdan tecrit etmeliyiz."
Ulu, konuşmasını "Türk milletinin yıkılmaz kalesi ülkü ocaklarının daha nice Kara Fatmalar, Tomris Hatunlar, Sabiha Gökçenler yetiştireceğinden dost düşman kimsenin şüphesi olmasın" diyerek tamamladı.