Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz'dan Aliağa ziyareti

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz'dan Aliağa ziyareti
Editör: Aliağa Medya
09 Mart 2024 - 08:53
İzmir'de bir dizi ziyaretler çerçevesinde gelen Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan yardımcısı Osman Boyraz Aliağa'ya geldi. Aliağa'da Güzelhisar Sosyal Tesisleri'nde Sivaslı İş insanı Mustafa Hıdıroğlu'nun düzenlediği ve Sivaslı iş insanlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Ak Parti eski milletvekili Ali Aşlık, Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya, Ak Parti Aliağa İlçe Teşkilatı yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Zeki Ateş, Tanıtım ve medyadan sorumlu ilçe başkan yardımcısı Oğuzhan Yaver,meclis üyesi adayı Tanju Öğe ve Sivaslı iş insanları katıldı.
Toplantıda konuşan Ak Parti Aliağa İlçe Teşkilatı yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Zeki Ateş, yerel yönetimlerin halka hizmet için dertlenmesi gerektiğini vurguladı. Ateş, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın çalışmalarını öven sözlerine şunları ekledi: "Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar yaklaşık 90 günde günde battı çıktı yaptı. 24 saatte park yaptı. Bizim belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmalar hepsi belli."

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan yardımcısı Osman Boyraz ise yaptığı konuşmada Sivas'ta yapımı tamamlanan hızlı tren hattı projesinin önemini anlattı. Boyraz, "Yaklaşık 2 saat 15 dakikada Ankara'dan Sivas'a gitmek mümkün. Nisan ayının sonunda açıldı. Hizmete girdiği andan itibaren ayda yaklaşık yüzbin yolcu seyahat ediyor. Yolculuk yapanlarla görüştüğümde çoğunluğun günü birlik Sivas'a ziyarete gidiyor. Buda şehrin turizm açısından kalkınması için çok önemli" dedi.

Boyraz, konuşmasının devamında Sivas'ta yapılan yatırımları anlatırken İzmir ve Bakırçay bölgesi için toplantıya katılanlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda kamyoncu esnafının trafik ışıklarının yeşilden kırmızıya aniden geçişinin kazalara sebebiyet verdiğini ve eski sisteme geçilmesi talebi iletildi. Boyraz, bu konuyu not aldı ve inceleyeceğini söyledi.

Toplantının ardından Osman Boyraz ve beraberindekiler Aliağa'da İstiklal Caddesi esnafını ziyaret etti. Boyraz daha sonra Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’ni (Gemisander) ziyarette bulundu. Gemi söküm işçileri ile öğle yemeği yedi.

Haber:  İsmail Hakkı Ergün