Uğur Mumcu vefatının 31 . yılında Aliağa'da anıldı

Aliağa'da Uğur Mumcu Anma Töreni: "Aydınlık İçin Sönen Bir Işık"

Uğur Mumcu vefatının 31 . yılında Aliağa'da anıldı
Editör: Aliağa Medya
24 Ocak 2024 - 15:58
Ankara’da 1993’te uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, İzmir’in Aliağa ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı.

Aliağa Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen anma programına ADD Aliağa Şubesi Başkanı Erol Çetinkaya ,  Emekli-Sen Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, CHP Aliağa İlçe Yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ADD Aliağa Şubesi yönetim kurulu üyesi  Samet Arıcıoğlu yaptığı konuşmada,  Uğur Mumcu'nun gazetecilikteki sorgulayıcı duruşunun ve araştırmacı kimliğinin altını çizdi. Arıcıoğlu, Mumcu'nun antiemperyalist ve tam bağımsız Türkiye savunucusu olduğunu, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne olan inancının bugün de rehber olduğunu vurguladı. 

ADD Aliağa yönetim kurulu üyesi Samet Arıcıoğlu Mumcu'nun bu ülkenin aydınlık yüzü olduğunu belirterek şöyle dedi: "Uğur Mumcu, bu ülkenin aydınlık yüzüydü. Onun mücadelesi, yalnızca kendi zamanına değil, bugünümüze de ışık tutan, geleceğimizi şekillendiren bir cesaret ve kararlılık örneğidir. Mumcu'nun 'Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır.' sözü, bizlere, onun düşüncelerinin ve ideallerinin yaşatılması gerektiğini hatırlatıyor. Bugün burada, onun anısını onurlandırıyor, demokrasi, adalet ve özgürlük mücadelemizi sürdürme sözü veriyoruz." Dedi.
Tören sonrası etkinliğe katılanlar Mumcu’nun anısına Uğur Mumcu Parkı’ndaki büste karanfil bıraktı.
Günün Başlıkları