Türkiye'deki yangın haberlerini sunan Azerbaycanlı spikerden duygusal anlar

Türkiye'deki yangın haberlerini sunan Azerbaycanlı spikerden duygusal anlar
Editör: Aliağa Medya
31 Temmuz 2021 - 16:55

Azerbaycanlı spikerin anonsu duygulandırdı. Azerbaycan'ın Hazar Kanalında Türkiye'deki yangın haberlerini sunan bir spiker, halkının tüm kalbiyle Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi.
Kardeş ülke Azerbaycan 100 kişilik bir ekip ile Türkiye'nin yangınlarla mücadelesine destek oluyor. Azerbaycan'ın Hazar Kanalında Türkiye'deki yangın haberlerini sunan Spiker Lale Azertaş, halkının tüm kalbiyle Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi.

Spiker Lale Azertaş, Kardeş ülke Azerbaycan 100 kişilik bir ekip ile Türkiye'ye gönderilecek desteğin haberini "Bizim canımız yanıyor. Türkiye bizim evimizdir, evimiz yanıyor. Ve biliyorum ki herkes ruhen oradadır. Ruhumuzun ne kadar yandığını hissediyorum. İnsanları insanlarımız, dağları dağlarımız, ağaçları ağaçlarımız, denizleri denizlerimizdir. Ve yine diyorum, Türkiye bizim evimizdir. Türkiye biziz. Bakın benim. Bakın sizsiniz. Ama bizden olmayanlar var. Ve bizden olmayan biri bu acıyı bize yaşatmayı reva biliyor. Bazı durumlarda ağaçlarda başlayan yangınların sebebi tabiat olayı veya iklim durumları ile bağlı olmuyor. Bu tür yangınlarda insan faktörü de var. Mutlak ki var" dedi .
"Sen Güçlü Ve Mağlup Edilmezsin Türkiye'm"
Lale Azertaş, halkının tüm kalbiyle Türkiye’nin yanında olduğunu da belirten  spiker Azertaş  "Türkiye bizim için yoldaştır. Dostunu yarı yolda koymayandır. Bir de en önemlisi kardeştir Türkiye. Her zaman yanındayım dediğin Can Azerbaycan yanındadır Türkiye'm . Canımız yandığı gibi can da yakarız. Yalnızca gönderilen helikopterleri demiyorum. Burada herkesin kalbi orada atıyor. Canın hiçbir zaman yanmasın Türkiye'm. Sen güçlü ve mağlup edilmezsin Türkiye'm."
Sosyal medya kullanan binlerce Azerbaycanlı da "Pray For Turkey" etiketiyle Türkiye’ye destek oldu.