Türkiye'de Corona virüsü vakası 18'e yükseldi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklaması geldi.

Türkiye'de Corona virüsü vakası 18'e yükseldi!
Editör: Aliağa Medya
16 Mart 2020 - 01:44
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanı Koca, yeni tip corona virüse (Kovid-19) ilişkin, "Yeni vaka sayısı toplam 12'dir. Bunlardan 2'si ilk vakamızın temas çevresindendir. Şu ana kadar toplam vaka sayımızsa 18'dir." ifadesini kullandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilk vakanın gözlemde tutulan çevresindeki 2 kişiye tanı konulduğu bilgisini paylaşarak, "Avrupa'dan gelmiş 7, Amerika'dan gelmiş 3 vakamız var. Yeni vaka sayısı toplam 12'dir. Bunlardan 2'si ilk vakamızın temas çevresindendir. Şu ana kadar toplam vaka sayımızsa 18'dir." ifadelerini kullandı.

Salgının anbean kaydedildiği Corona virüs haritası da son günlerin en çok araştırılanları arasında yer alıyor. İşte, 16 Mart corona virüsü haritası.

 

Sağlık Bakanlığının Twitter'dan yaptığı bilgilendirmeye göre, koronavirüsler bazen solunum sistemi, bazen de sindirim sistemi hastalıkları yapıyor, solunum sisteminde soğuk algınlığı belirtileri gösteren enfeksiyonlara ve zatürreye neden oluyo