Türk Kızılayına Foçadan 114 Ünite Kan 34 Ünite Kök Hücre Bağışı

Türk Kızılayına Foçadan 114 Ünite Kan 34 Ünite Kök Hücre Bağışı
Editör: Aliağa Medya
12 Mart 2020 - 01:16

Türk Kızılayı mobil kan ekibine İzmir’in Foça İlçesi’nde 114 ünite kan 34 ünite kök hücre bağışı yapıldı. Stokların azaldığını ve kanın her zaman ihtiyaç olduğunu hatırlatan yetkiller sağlıklı vatandaşları düzenli kan vermey çağırdılar.

Türk Kızılayı mobil ekibi 8-9 Mart 2020 tarihlerinde İzmir’in Foça İlçesi’nde değişik noktalarda konuşlanarak bağış kan alımı yaptı. İlçeye bağlı Bağarası Mahallesi Cemil Midilli Ortaokulu bahçesinde 62 ünite kan ve 4 ünite kök hücre, Foça İlçe Turizm Müdürlüğü Foklu Çeşme önünde ve bir tavuk çiftliğinde(Ercanlar Tavuk Çiftliği)  ise 52 kan ve 30 kök hücre bağışı olmak üzere iki günde toplam 114 ünite kan ve 34 ünite kök hücre bağışı sağlandı.

Türk Kızılayı Foça Şubesi Başkanı Muharrem Yeşilkaya Kızılayın bölgedeki tüm hastanelere kan temin ettiğini, kök hücre bağışlarıyla çok sayıda vatandaşa yeni bir hayat sağladığını söyledi. Yeşilkaya; “Biliyoruz ki kan sürekli bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç günümüz ve mevsim koşulları nedeniyle daha da artmıştır. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağlıklı tüm vatandaşlarımızı düzenli kan vermeye davet ediyoruz” dedi.
Seyfi Gül