Türk Kızılayı Aliağa'da Kan Bağışı Toplayacak

Türk Kızılayı İzmir Kan Bağış Merkezi, Aliağa Demokrasi Meydanı'nda Ağustos ayının son iki haftasında kan bağışı toplayacak.

 Türk Kızılayı Aliağa'da Kan Bağışı Toplayacak
Editör: Aliağa Medya
18 Ağustos 2020 - 18:23

Covid19 salgını döneminde okulların ve üniversitelerin kapalı olması nedeniyle kan bağışı toplayabilmek için İzmir ve ilçelerinde sadece meydan ve sabit merkezlerde hizmet veren Türk Kızılayı, Aliağa Demokrasi Meydanı'nda 19-20-21 ve 26-27-28 Ağustos 2020 tarihlerinde gönüllü vatandaşlardan kan bağışı toplayacak.

 

KIZILAY, KAN İHTİYACINI KARŞILAMAYA DEVAM EDİYOR

Türk Kızılayı, 2006 yılında bugüne devam eden "Güvenli Kan Temini Programı" kapsamında toplumun tüm kesimlerini kan bağışı konusunda duyarlı olmaya ve ulusal bir seferberlik başlatarak kan bağışında bulunmaya davet ediyor. Türkiye genelinde 18 Bölge Kan Merkezi ve 67 Kan Bağışı Merkezi’nde hizmet veren Türk Kızılayı, Türkiye’nin ihtiyacı olan 2 buçuk milyon ünite Kan ve kan ürünü karşılamak adına faaliyetlerine devam ediyor. Türk Kızılayı İzmir Kan Bağış Merkezi’de tüm dünyayı etkisi altına alan Covid -19 pandemisi nedeniyle "Ulusal Güvenli Kan Temini Programı" kapsamında 2006 yılında bu yana yürütülen projelerinin iptal olmasına rağmen bölgede bulunan 94 hastanenin kan ve kan ürünü ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.