Türk-İş'e bağlı tüm sendika başkanları Aliağa'da Toplandı

Türk-İş'e bağlı tüm sendika başkanları Aliağa'da Toplandı
Editör: Aliağa Medya
08 Kasım 2022 - 18:51
Türk-İş'e bağlı tüm sendika başkanlarının katılımıyla yapılan Başkanlar Kurulu Toplantısı, Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Petrol  iş Aliağa  Şubesi  binasında  gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda  Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, şube başkanları birlikte düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Toplantının açılış konuşmasını Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan yaptı. Toptan, “10 ve ya 12 yıldan beri Türk İş’in böyle bir organizasyonu Aliağa’da yapılmıyordu. O yüzden bu organizasyon bizim için önemli. Aliağa bir işçi kentidir. Son dönemde olan olaylar, özellikler Tüpraş’ta yaşadığımız şeylerden sonra sağ olsun Hayrettin başkan hep yanımızdaydı. Biz burada bir şeyler yaparken sizlere güveniyoruz. Türk İş ve Türk İş’e bağlı şubeler her zaman yanımızda. O dönemde bizi arayıp ve ya yanımıza gelip bizlere destekler verdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

“Birlikte karar alarak çözüm odaklı paylaşımlarda bulunuyoruz”

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak  yaptığı konuşmada Türk-iş'e bağlı sendikaların sendikal örgütlenme çalışmalarıyla ilgili yaptığı çalışmalar ve   Gündemde olan gelir vergisindeki adaletsiz sistem,asgari ücret, yanlış bir uygulama olan dayanışma aidatı, kamudaki zorunlu emeklilik konularına  değinen Çakmak  “Bizler her ay her bir sendikamızın ve ya şubemizin organizasyonu adı altında aylık rutin toplantılarımızı yapıyoruz. Gündemimizi masaya yatırıyoruz. Faaliyetlerimizi masaya yatırıyoruz. Bilhassa Türk İş 3. Bölge Başkanlığında yürüttüğümüz faaliyetleri şube başkanlarımıza aktarıyoruz. Şube başkanlarımız aylık raporumuzdan haberdar olmuş oluyorlar. Biz de kendilerini dinlemiş oluyoruz. Bir ihtiyaçları olduğunda birlikte karar alarak çözüm odaklı paylaşımlarda bulunuyoruz.” İfadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu 3. Bölge Temsilciliğinin aylık faaliyet raporu okundu. Daha sonra Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çektirilen hatıra fotoğrafının ardından toplantı son buldu.
Haber:İsmail Hakkı Ergün