TÜRK-İŞ Başkanı'ndan 'asgari ücret' açıklaması

2022 yılına girmemize az bir süre kala milyonlarca asgari ücretli zam oranını büyük bir merakla bekliyor. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay son açıklamasında, alım gücünün çok düşük olduğunu vurgulayarak, asgari ücret için enflasyonun üzerinde bir zam beklediğini açıkladı.

TÜRK-İŞ Başkanı'ndan 'asgari ücret' açıklaması
Editör: Aliağa Medya
30 Kasım 2021 - 09:58

Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücretin belirlenmesine az zaman kaldı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk olarak 1 Aralık’ta bir araya gelecek.Hem işçi hem de işveren tarafında farklı beklentiler olsa da ortak görüş, asgari ücretin önemli oranda artması gerektiği yönünde.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada TÜRK-İŞ ile uzlaşmaya yakın olduklarını ve bir ya da iki hafta içinde asgari ücret kararını vereceklerini bildirmişti. TÜRK-İŞ ise bu açıklamasın ardından, toplumun yüzde 90'nının kabul edeceği bir teklif gelirse kabul edeceklerini bildirmişti.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türk-İş Başkanı Atalay, " Yüzde 20. Bunun çok üzerinde zam vermek lazım. 'Avrupa’nın Çini oluruz' demiyorum ama şu anda bizim alım gücümüz çok düşük." ifadelerini kullandı.
(İGFA)