Trendyol Morhipo Hepsiburada Defacto Kredi Kartı Hesapları Hacklendi mi ?

Türkiye son 24 saattir bu iki ünlü alışveriş sitesinin hacklendiğini ve binlerce müşterisinin kredi kart bilgilerinin çalındığını konuşuyor

Trendyol Morhipo Hepsiburada Defacto Kredi Kartı Hesapları Hacklendi mi ?
Editör: Aliağa Medya
08 Aralık 2019 - 16:03
Türkiye son 24 saattir bu iki ünlü alışveriş sitesinin hacklendiğini ve binlerce müşterisinin kredi kart bilgilerinin çalındığını konuşuyor. Vatandaşlar bankaların çağrı merkezini adeta felce uğrattı.

Trendyol Morhipo Hepsiburada Defacto Kredi Kartı Hesapları Hacklendi mi ?

Başta sosyal medya olmak üzere internette dün akşam saatlerinde başlayan ve hızla yayılan bir söylenti ortalığı karıştırdı. Hepsiburada ve Trendyol internet sitelerinin bazı hackerler tarafından haclendiği ve buradan alışveriş yapanlara ait kart bilgilerinin çalındığı iddiası hızla yayıldı. Panik olan vatandaşlar internet sitelerini ve özellikle de bankaların çağrı merkezlerini aramaya başladılar. Bazı bankaların çağrı merkezinde büyük çağrı yığılmasına neden oldu. KART BİLGİLERİ ÇALINDI MI? Her iki internet sitesi yöneticileri kesinlikle öyle bir saldırının olmadığını açıkladılar. Hepsiburada internet sitesinden bir üst düzey yetkili, güvenlik konusunda üst düzeyde korumaya sahip olduklarını ve böyle bir saldırının da yapılmadığını söyledi. Söz konusu yetkili, kart bilgilerinin kendileri tarafından tutulmadığını ve bu bilgileri MasterCard şirketi olan Masterpass tarafından tutulduğunu bildirdi.

Ayhan Ederoğlu/Menemen