Tırnakçılar Aliağa Emniyet'inden kaçamadı

İzmir’in Aliağa ilçesinde Tırnakçı olarak adlandırılan dolandırıcılar yakalandı

 Tırnakçılar Aliağa Emniyet'inden kaçamadı
Editör: Aliağa Medya
21 Eylül 2020 - 11:24
İlçede  iki farklı işyerinde Tırnakcılık yöntemiyle hırsızlık olayıyla ilgili olarak  Aliağa İlçe Emniğyet Müdürlüğüne  bağlı  Asayiş Büro Amirliği ekipleri görevlilerince yapılan araştırmalar  sonucunda, dolandırıcıların kimlikleri belirledi. Ekiplerin yaptığı çalışmalar neticesinde haklarında çok sayıda suç kaydı bulunan; hakkında, elden ve üstten özel beceri yöntemiyle hırsızlık suçundan da arama kaydı bulunan Ö.P. (1988) , F.K. (1988) ,  Z.P. , isimli şahıslar  ekipler tarafından  yakalandı.
Şüpheliler, haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte, çıkarıldıkları mahkeme sonucunda  Z.P. ve F.K.  tutuklandı.
Aliağa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yakalanan şüphelilerin Ege bölgesinde pek çok il ve ilçede benzer olaylar gerçekleştirdikleri göz önünde bulundurulduğunda, suç ve suçlu ile mücadelede vatandaşların ihbarlarının büyük önem arz ettiği, vatandaşlarımızın şüpheli gördükleri şahıs ve araçlar ile ilgili olarak Polis İhbar hattına ihbar yapmaktan çekinmemeleri, yapılan tüm aramalarda kimlik bilgilerinin kanun gereği gizli tutulduğu bilgisi verildi.