Ticaret Sicili Tescil İlanları Aynı Gün Yayınlanacak

Ticaret Sicili Tescil İlanları Aynı Gün Yayınlanacak

Ticaret Sicili Tescil İlanları Aynı Gün Yayınlanacak
Editör: Aliağa Medya
29 Temmuz 2020 - 08:02
Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin dijitalleşme çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği yeni uygulama ile Aliağa Ticaret Odası (ALTO) “Ticaret Sicili İlanlarının elektronik ortamda Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ne gönderilmesi ve aynı gün içinde yayınlanması” işlemlerinin altyapı çalışmalarını tamamlayarak, uygulamaya başladı.
Hayata geçirilen uygulama sayesinde, ALTO’ya kayıtlı üyeler, Aliağa Ticaret Sicili Müdürlüğü’nde Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden tescil edilen hususlara ilişkin ilanlarını elektronik ortamda gerçekleştirerek aynı gün içerisinde yayınlayabilecek.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Ticaret sicili işlemlerinde, tescile ilişkin ilanlar fiziki olarak (posta veya kargo ile) Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ne gönderilmekte, bu durum maliyet ve zaman kaybına neden olmaktaydı. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yürütülen ortak çalışma sonucunda MERSİS ile Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Bilgi Sistemi entegrasyonu sağlandı. Buna göre, Ticaret Sicili Müdürlükleri tarafından yapılan tescillere ilişkin ilanlar Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ne artık elektronik ortamda gönderilebilecek ve aynı gün içerisinde yayımlanabilecek. Söz konusu ilanlara Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin internet sayfası üzerinden ulaşılabilecek. Böylece ticari faaliyetler hız kazanacak. Zamanın en önemli sermaye haline geldiği günümüz ekonomisinde hayata geçen bu hizmet ile üyelerimize büyük kolaylık sağlamış olduk. Bu önemli uygulamanın hayata geçirilmesini sağlayan Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.