THK,Kurban Derisi Bağışlarını Bekliyor

Türk Hava Kurumu (THK) Aliağa Şube Başkanı Sedat Okşa , kurban derileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türk Hava Kurumu olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da makbuz karşılığı kurban derisi toplayacaklarını kaydeden Okşan , vatandaşlardan kurban derilerini THK’ya bağışlamalarını istedi.

THK,Kurban Derisi Bağışlarını Bekliyor
Editör: Aliağa Medya
29 Temmuz 2020 - 17:32
Türk Hava Kurumu (THK) Aliağa Şube Başkanı Sedat Okşar, kurban derileriyle ilgili açıklamalarda bulunarak, Türk Hava Kurumu olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da makbuz karşılığı kurban derisi toplayacaklarını, vatandaşlardan kurban derilerini THK’ya bağışlamalarını istedi.
 
Türk Hava Kurumu (THK), 31 Temmuz-4 Ağustos 2020 tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı nedeniyle, her yıl olduğu gibi bu yılda kurban derisi toplayacak. THK Aliağa Şube Başkanı Sedat Okşar da, kurban derisi konusunda Aliağalı vatandaşlardan destek istedi. 
 
Pandeminin ülke genelinde devam etmesi nedeniyle, az sayıda personel ile Aliağa Belediyesinin araç ve personel desteği ile derileri toplayacaklarını ifade eden Okşar, "Yeni Şakran ve Helvacı’da da deri toplama faaliyetini yürüteceğiz. Köylerimizde ise muhtarlarımız makbuz karşılığında deri toplamaya devam edecek. Kurban derisini Türk Hava Kurumuna teslim etmek isteyen vatandaşlarımız, bizlere 6163366 numaralı telefondan yada Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar'ın Türk Hava Kurumu Aliağa Şubesine tahsis etiği siteler mahallesi 437 sok 2/1 adresindeki hizmet büromuzdan da ulaşabilirler" dedi.

  "Makbuz olmadan bağışlamayın"
 
Derilerden elde edilecek gelirle havacılık eğitimlerinden, ambulans ve helikopter alınmasına kadar birçok alana destek sağlandığı belirten Başkan Sedat Okşar, "Kurumumuzun görevlileri, kurban derisi bağışlayacak olan vatandaşlarımızdam makbuz karşılığı derileri toplayacaktır. Makbuz olmadan vatandaşlarımız derilerini kesinlikle bağışlamasınlar. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da bu işi rant edinen bazı kişi yada kişiler izinsiz bir şekilde kurban derisi toplayacaktır. Halkımızın bu konuda dikkatli ve duyarlı olması gerekir. Türk Hava Kurumuna vereceğiniz kurban derisi yardımlarıyla; milli havacılığımızın güçlenmesine, yüzlerce pilot yetiştirilmesine, binlerce gencimizin ücretsiz havacılık eğitimi verilmesine, Türkiye’nin ilk Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi ile ülkemizin hizmetinde bulunulmasında, şehit ve gazi çocuklarının bu üniversitede ücretsiz okutulmasına, hasta ve yaralılara hava ambulans desteği verilerek vatandaşlarımızın sağlığını kazanmasına katkıda bulunmanın gurur ve huzurunu duyacaksınız" şeklide konuştu.
  Desteklerinden dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a teşekkür eden Okşar, kurban derilerinin bozulmaması için mutlaka tuzlanması ve gölgede bekletilmesi gerektiğini de ifade etti.