Tekneyle Yunanistana Kaçmaya Çalışan 7 Fetö Şüphelisi 1 Organizatör Yakalandı

Foça ilçesi açıklarında, kiraladıkları tekne ile Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçen ve orada bir gün kaldıktan sonra Türk karasularına gönderilen 7 FETÖ şüphelisi yakalandı.

Tekneyle Yunanistana Kaçmaya Çalışan 7 Fetö Şüphelisi 1 Organizatör Yakalandı
Editör: Aliağa Medya
27 Ağustos 2020 - 07:45
Foça İlçesi açıklarında; tekneyle Yunanistan’ın Midilli Adasına geçmeye çalışan, aralarında bir 2 Emniyet Amiri, 3 polis ve 2 sivil’in yer aldığı 7 Fetö şüphelisi 1 organizatör ve 4 çocukla birlikte yakalandı. Organizatör (dahil 8 kişi) ve şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre; Yunanistan’a yasa dışı yollardan geçmek isteyen şüpheliler 4 çocuk ve organizatör olduğu değerlendirilen kişi ile birlikte (toplam 12 kişi) Ayvalık’tan tekneyle denize açıldılar. Midilli Adasına varmak üzereyken Yunan Sahil Güvenliği tarafından geri itme yöntemi kullanılarak Türk kara sularına doğru itildiler. Bölgede görev yapan Türk Sahil Güvenlik botu içinde 4 çocuk, 2 kadın ve 6 erkek bulunan tekneyi Foça Balıkçı Barınağı’na getirdi. Şahıslar Foça Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Şahıslarla ilgili olarak yapılan kimlik kontrolleri sonrası (hepsinin) yurtdışına çıkış yasağı bulunan 2 Emniyet Amiri, 3 Polis, bir memur ve diğeri özel sektörde öğretmen 7 kişinin bulunduğu tespit edildi. Tekneyi kullanan ve Organizatör olduğu değerlendirilen kişininde yurtdışına çıkış yasağı bulunduğu belirlendi.
Şüpheliler sevkedildikleri Foça Adliyesi’nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.