TEKNE FACİASINDA KAYBOLAN SARP'I ARAMA ÇALIŞMALARINA TEKRAR BAŞLANDI

İZMİR'in Foça ilçesinde, 4 kişinin öldüğü tekne faciasında kaybolan 9 yaşındaki Sarp Göksoy'u arama çalışmalarına iki gün aradan sonra tekrar başlandı. Deniz Polisi Dalgıç Ekibi tarafından bugün yapılan aramalarda da bir sonuca ulaşılamadı.

TEKNE FACİASINDA KAYBOLAN SARP'I ARAMA ÇALIŞMALARINA TEKRAR BAŞLANDI
Editör: Aliağa Medya
19 Ağustos 2020 - 01:08

Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü, Eskifoça'nın Kumburnu mevkiinden denize açılan ve içinde 10 kişi bulunan 'Egem' isimli tekne, Atatürk Adası yakınlarında rüzgarın da etkisiyle alabora olup, battı. Teknedekilerin yardımına Sahil Güvenlik ekipleri yetişti. Ekipler, Kaan Niyazi Özerman (19) ile Kardelen Coşkun (17), Sude Naz Solak (14) ve Mustafa Güzel'i (29) yaralı, teknenin sahibi de olan kaptan Adem D.'yi ise sağlıklı bir şekilde kurtardı. Şennur Avcı (41) ile Şermin Özerman (38), kızı Elif Naz Özerman (15) ve oğlu Çınar Ege Göksoy'un (8) ise cesetlerine ulaşıldı. 9 yaşındaki Sarp Göksoy ise suda kayboldu. Tekne faciasında ölenler, toprağa verildi. Kaybolan Sarp Göksoy için arama kurtarma çalışmaları facianın meydana geldiği gün başlatıldı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Polisi dalgıçları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürlüğü Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma ekipleri tarafından yapılan arama çalışmalarına 14.gün sonunda (16 – 17 Ağustos günleri) iki günlük ara verildi.
Teknenin alabora olarak battığı Orak Adası, Atatürk Adası ve Metelik Adası bölgesini kapsayan 4 kilometrekarelik deniz sahasındaki arama çalışmalarına 18 Ağustos 2020 Salı günü tekrar başlandı. Bu günkü arama çaılşmaları (sadece) Deniz Polisi Dalgıç ekibi tarafından yapıldı. 35 metreye kadar derinliklerde su altı çalışması yapan ekipler belirli aralıklarla zodyak botlarla sahil taraması da yaptı. Ancak batan tekne ve kaybolan 9 yaşındaki Sarp Göksoy bulunamadı.
Seyfi GÜL