Taksi Durağı Eski Yerine Taşındı

Aliağa Demokrasi Meydanındaki Taksi  durağı eski yerine taşıdı

Taksi Durağı Eski Yerine Taşındı
Editör: Aliağa Medya
22 Mayıs 2019 - 02:36
Aliağa Demokrasi Meydanındaki Taksi  durağı eski yerine taşıdı.

 Aliağa Belediyesinin  İlçe merkezinde  bulunan bazı caddelerin yeninden trafik  düzenlenmesini  sebebiyle  Hükümet caddesi üzerinde bulunan  Taksi durağı Aliağa Belediyesi tarafından  aylar önce demokrasi meydanı yanına taşındı.

  Dün Aliağa ilçesine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik zabıta ekipleri tarafından  Taksi durağının daha önceleri alınan   UKOME kararı gereği  yeninden Hükümet caddesin eski yerin taşınması için   taksi durağına gelmesi  taksi şoförleri tarafından  gelmesi tepki ile karşılandı.

Taksi durağından çalışan  bazı şöförlerin Hükümet  caddesindeki eski  yerine taşıdığı takdirde  cebin araçlar içerisinde yetersiz  kalacağı ve caddenin iki yönlü olması sebebiyle  can ve mal güvenliğini tehlikeye sokulacağını iddia ettiler.

İzmir Büyükşehir  Belediyesi Zabıta ekiplerin     5216 sayılı  kanun 7 ve 9 maddesine göre   Durakların  belirlemenin İzmir Büyükşehir  Belediyesi Ulaştırma Koodirne merkezin olduğunu   daha önceleri Trafik güvenliğini gözönüne alınarak    alınan  kararlar gereği  Taksin durağının  Hükümet caddesi üzerinde bulunduğunu ve Demokrasi Meydanın yanında bulunan  durak için karar bulunmadığını söylediler.

SİT  Yaklaşım alanında bulunan  Taksi Durağı    iş makinesiyle    Eski yeri olan hükümet caddesine  taşındı.

2002 yılından  önce   iki yönlü olan   Hükümet caddesi   İlçe  Trafik Komisyonun  tarafından  ziraat bankası kavşağından  Fevzi Paşa caddesi arasına kadar tek yön  kararı alınmıştı.2004 yılında çıkan 5216 saylı Büyükşehir Belediye kanuna  göre  Aliağa Büyükşehir belediye sınırları içerisinde katıldı. Kanun  7 ve 9 maddesine  istinaden (büyükşehir  Bu Kanun ile büyükşehir belediyesine verilen trafik hizmetlerini plânlama, koordinasyon ve güzergâh belirlemesi ile taksi, dolmuş ve servis araçlarının durak ve araç park yerleri ile sayısının tespitine ilişkin yetkiler ile büyükşehir sınırları dahilinde il trafik komisyonunun yetkileri ulaşım koordinasyon merkezi tarafından kullanılır.) İlçe Trafik komisyon yetkileri   Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma koodirne merkezine  devredildi.