Sulama Kanallarına Verilen Su Kesildi,Gediz'de Balık Ölümleri Devam Ediyor

İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı kırsal mahallelerdeki sulama kanallarına Emiralem regülatöründen aktarılan su kesildi

Sulama Kanallarına Verilen Su Kesildi,Gediz'de Balık Ölümleri Devam Ediyor
Editör: Aliağa Medya
07 Ekim 2019 - 22:29



İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı kırsal mahallelerdeki sulama kanallarına Emiralem regülatöründen aktarılan su kesildi. Gediz Nehri’nde ise kirlilik ve balık ölümleri devam ediyor. Foçalı çiftçiler suyun kirliliği ile ilgili hala açıklama ve Gediz’den sulamanın tehlikeli olup olmadığına dair uyarı yapılmamasına tepkili.


Foça’ya bağlı kırsal Gerenköy ile Menemen’e bağlı kırsal Maltepe Mahallelerini birleştiren köprü dolayında, Gediz Nehri’ndeki suların çok koyu ve kirli olduğu, çoğunluğu küçük ve yavru olmak üzere balık ölülerinin suyla birlikte denize doğru aktığı görülüyor.



29 Ağustos’ta suların kapanmasından sonra kirliliğin başladığını, 5 Eylülde sulama kanallarında yoğun balık ölülerinin görüldüğünü hatırlatan Foça Ziraat Odası Başkanı Saim Demirbaş geçtiğimiz Cuma günü sulama kanallarına verilen suyun kesildiğini söyledi. Saim Demirbaş; “ Üç gün önce ana kanalda su kesildi. Bu su Gediz’e verildi. Balık ölümleri Gediz’de devam ediyor. Yetkililerden hala açıklama yok. Bu suyla bir şey olmayacağını ve insan sağlığına zarar vereceğini bilen çiftçi arkadaşlarımız sulama yapmıyor. Sulama yapılmasa dahi, Gediz’deki kirli su denize gidiyor. Körfezin suyuna karışıyor. Buradan tutulan balıklar insan sağlığını tehdit ediyor. Gediz’de geldiği yerlerdeki sanayi tesislerinden kaynaklanan kirliliğin önlenmesini istiyoruz. “dedi.

Seyfi GÜL/Foça