SP'li Mahmut Koç: Divan toplantıları , zinde ve dinamik tutan yegâne güçtür

Saadet Partisi Aliağa "Aliağa Yerel Medya Buluşması ve İlçe Divan Kurulu Toplantısı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kılıç , toplantı sırasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

SP'li Mahmut Koç: Divan toplantıları , zinde ve dinamik tutan yegâne güçtür
Editör: Aliağa Medya
19 Ocak 2020 - 21:36
Saadet Partisi Aliağa "Aliağa Yerel Medya Buluşması ve İlçe Divan Kurulu Toplantısı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kılıç , toplantı sırasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Atatürk caddesi üzerinde   bir restauranta düzenlen  kahvaltılı programa  SP Genel  Başkan yardımcısı   Şerafettin Kılınç , İl Yönetim kurulu üyesi   Naci Yolcu ,İlçe Başkanı  Mahmut Koç ve Yönetim kurulu üyeleri ile çok sayılı partili  katıldı .
Programda İlçe Başkanı Mahmut Koç  ile  İlçe yönetim kurulu üyeleri Halil Kurt, Abdullah Gümüşay ve  Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç  birer konuşma yaptı
 Konuşmada Saadet partisi Aliağa ilçe başkanı Mahmut Koç, Ülkede  ve İslâm aleminin çeşitli sıkıntılar içinde olduğu bir dönemde yapmış oldukları  bu toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Başkan Mahmut  Koç” Teşkilat modelimize göre her ilçe teşkilatımız ayda 1 defa ilçe divan toplantısını yapmak durumundadır. Milli Görüş Teşkilatlarını zinde ve dinamik tutan yegâne güç, işte bu toplantılardır. İlçe Divan Toplantılarında, ilçe yönetim kurulunda görev yapan birim başkanlarımız, mahalle temsilcilerimiz, sandık müşahitlerimiz, kadın ve gençlik kollarımız geçtiğimiz ay yapmış oldukları ve gelecek ay yapmayı planladıkları çalışmaların raporlarını takdim ederler.
İşte biz de Aliağa İlçe Teşkilatı olarak bugün yeniden besmeleyi çekerek çalışmalarımıza hız vermek amacıyla bu toplantıyı tertip etmiş bulunuyoruz. Bundan böyle inşallah her ay bu toplantılarımızı düzenli olarak yapacağız.” İfadelerini kullandı.
  İlçe Başkanı Mahmut Koç’un ardından konuşma  yapan  Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç; İslam dünyasının, özellikle Ortadoğu'nun hızla büyük bir felaketin, karanlığın içine doğru sürüklendiğini belirten Kılıç , Türkiye’nin   bir ateş çemberi üzerinde olduğunu  Çevresini kuşatmış olan İslam ülkelerinde kan ve gözyaşı var  olduğunu ,Türkiye üzerinde oynanan bir oyunun bulunduğunu Kendilerinin iz bu oyunu yıllarca aylarca yıllarca hep dikkat çekmeye çalıştıklarını  söyledi.
Türkiye ekonomisi en zor süreçlerinden   birini yaşadığını  dile getiren  Genel Başkan yardımcısı Şerafettin Kılıç ,Yüksek enflasyon oranları, ürkütücü ve tehdit noktasına gelen işsizlik rakamları, sanayinin yaşadığı daralma, çiftçinin üretim sorunları, yüksek faiz oranları gibi pek çok temel noktada yaşanan darboğaz, ekonomiyi çıkmaza sokmuş durumda olduğunu söyledi. Uygulanan asgari ücretin tek başına bir işçiyi bile geçindirmeye yetmeyecek kadar düşük olduğunu söyleyen Kılıç, asgari ücretin bir türlü insani seviyeye getirilemediğine dikkat çekti. Hükümetin ilan ettiği rakamların gerçek hayat ile bağdaşmadığını dile getiren Kılıç, asgari ücretin açlık sınırında değil, yoksulluk sınırında konuşulması gerektiğine vurgusunu yaptı.  
Şerafettin Kılıç “Bir gün Erbakan hocamız da beraber giderken hocam  hayatınızdan biraz bahsedermisiniz,  bu yatırımlardan Milli selamet Partisi döneminde yapılan 200 üzerinde 270 tane fabrikadan bahseder misiniz Nasıl oldu nasıl başladın dedim ide dedi ki Şerafettin Biz biliyorduk ki bizi iktidarla tutmayacaklar Gece gündüz demeden bu yatırımları başlatalım ki  bunlar  devam etsin Yarın bizim bunlara ihtiyacımız var ağır sanayi ihtiyacımız var Elektronik Sanayi ihtiyacınız var Efendim her türlü teknolojik yatırımlar ihtiyacımız var Onun için  Temsan ın  Tümosan  ve diğer bütün fabrikaları başlattı o dönemlerde Erbakan Hoca ve bunların 70 tanesini de o dönemde iktidardayken daha hizmete açmış idi. Ama ondan sonra gelen hükümetler döneminde baktık ki bugüne kadar hepsi ama hepsi satıldı. Yani şeker fabrikasından tuttuğunuzda aklınıza hangi demir çelik fabrika geliyorsa Bunlar maalesef satıldı ve şu anda üretimi de devam etmiyor. Samanı, buğdayı, eti dışarda ihraç ediyoruz “ dedi