Sözelde Türkiye 44 'üncüsü Alp Oğuz Anadolu Lisesinden

 Sözelde Türkiye 44 'üncüsü Alp Oğuz Anadolu Lisesinden
Editör: Aliağa Medya
09 Ağustos 2023 - 15:33
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)   Sınav sonuçlarında Aliağa İlçesinde   Sözel ‘deAlp Oğuz Lisesi öğrencilerinden Minelsu Kurt Sozel’de  Türkiye 44 . olurken,  Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser Güney Soyer ise Esit ağırlıkta Türkiye 707 olması dikkat çekti.

Aliağa İlçesinin  köklü okullarından biri olmanın yanı sıra başarılarıyla İzmir’de de kendine önemli bir yer edinen Alp Oğuz Anadolu Lisesi eğitimden ödün vermeden sürdürdüğü başarısıyla İzmir’deki proje okulları arasındaki yerini de sağlamlaştırıyor.
Alp Oğuz Anadolu Lisesi    2023 yılında 91  mezun  olan  öğrencilerin arasında bulunan Minelsu Kurt eşit ağırlık alanında Türkiye 745.si sözel alanda ise Türkiye 44.sü olarak Okulunu ve ilçe’yi  gururlandırdı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Okul Müdürü Ali Gürlek “Alp Oğuz Anadolu Lisesi 2023 yılında 91 öğrencisini mezun etmiştir. Bu öğrenciler sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil alanında sınava girerek Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde kendilerine yer buluyorlar. Bunun bir göstergesi olarak mezun öğrencilerden Minelsu Kurt eşit ağırlık alanında Türkiye 745.si sözel alanda ise Türkiye 44.sü olarak hepimizi gururlandırmıştır. Öğrencimizi, ailesini ve öğretmenlerimizi kutluyoruz. Hukuk fakültesine gitmek istediğini öğrendiğimiz öğrencimizin başarılarının daim olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
"Devlet Memurun Başarısı "

Öte yandan Aliağa İlçe emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Komiser  Güney Soyer’in Eşit ağırlık’da Türkiye  707. olması gözden kaçmadı. 13 yıl önce  Üniversite imtihana giren  ve bir Üniversiteye kazanan  Komiser Güney,  Üniversitede okuduktan sonra polislik mesleğini seçti. Yıllar sonrası  tekrar Üniversite imtihanı  giren  Mesleği icabı  yeteri kadar ders çalışma imkanı  olmayan Asayiş Büro Amiri Komiser Güney Soyer  eşit ağırlıkta Türkiye  707  olması  gençlere güzel bir örnek oldu.
Alınan bilgiye göre Komiser Soyer Hukuk Fakültesine yerleşerek Komiser olan  eşi ile birlikte hukuk  Fakültesinde Okuyarak Hem meslekte i devam ettirmek istedikleri öğrenildi.