Soyer'den mahkemenin ulaşım zammı iptaline sert tepki: Akıl alır gibi değil!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir 6. İdare Mahkemesi'nin UKOME'nin aldığı aylık ÜFE'ye orantılı ulaşım zammına yönelik "Yürütmeyi Durdurma Kararı" vermesinin akıl alır gibi olmadığını söyledi. Soyer, "Ne yapsın peki belediye, bedava mı taşısın? Belediye zarar ediyor, daha ne kadar zarar etsin? Biz sadede 1.5 sene içinde 500 milyon liranın üzerinde sübvanse etmişiz. Yani bu milletin parası, benim babamın parası değil ki! Milletin parasıyla sübvanse ediyoruz, niye ben bunu yapmaya devam edeyim, daha ne kadar yapabilirim" diyerek isyan etti.

Soyer'den mahkemenin ulaşım zammı iptaline sert tepki: Akıl alır gibi değil!
Editör: Aliağa Medya
14 Haziran 2022 - 12:43

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) geçtiğimiz aylarda aldığı yüzde 38’lik ulaşım zammı önerisi oyçokluğu ile kabul edilmişti. TCDD İzmir  3. Bölge Müdürlüğü yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için dava açmıştı. İzmir 6. İdare Mahkemesi zam kararını iptal etti ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

"NEYE İTİRAZ EDİYORSUNUZ!"
İzmir 6. İdare Mahkemesi'nin UKOME'nin aldığı aylık ÜFE'ye orantılı ulaşım zammına yönelik verdiği Yürütmeyi Durdurma Kararı'nı değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Ne yapacağız yani bu belediye ne yapsın? Mazot fiyatı bu kadar yükselmiş ne yapsın? Akıl alır gibi değil, kabul edilir değil. Makul değil, anlaşılır değil. Neye itiraz ediyorsunuz! Ne yapsın peki belediye, bedava mı taşısın? Belediye zarar ediyor, daha ne kadar zarar etsin? Biz sadede 1.5 sene içinde 500 milyon liranın üzerinde sübvanse etmişiz. Yani bu milletin parası, benim babamın parası değil ki? Milletin parasıyla sübvanse ediyoruz, niye ben bunu yapmaya devam edeyim, daha ne kadar yapabilirim?" dedi. 

"ONLAR ÜFE'YE BAĞLAMAKTAN VAZGEÇSİN"
Zammı ÜFE'ye bağlamakla ilgili yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine konuşan Soyer, "Bunu ben yapmadım ki, hükümet yaptı. Her ay, her gün bazen günde 3 defa zam geliyorsa mazota, elektriğe, doğalgaza, tüm ara maddelere... Daha ne olabilir, başka türlü nasıl varlığınızı sürdürebilirsiniz? Onlar ÜFE'ye bağlamaktan vazgeçsinler. Stabilite gelsin fiyatlara biz de yapmayalım" ifadelerini kullandı.


Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ 

Kaynak:https://www.gundemebakis.com/guncel/soyerden-mahkemenin-ulasim-zammi-iptaline-sert-tepki-akil-alir-gibi-degil-h111454.html