Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Sınavları Alto'da Devam Ediyor

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri ile birlikte “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” ve “Emlak Danışmanı Seviye 4” alanlarında mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmetine devam ediyor.

Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Sınavları Alto'da Devam Ediyor
Editör: Aliağa Medya
26 Kasım 2020 - 12:15
Bu kapsamda Aliağa’da faaliyet gösteren gayrimenkul sektöründeki firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı sınav, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı gerçekleştirildi. Yazılı ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacak.
Taşınmaz Ticareti yapılması için gerekli olan Sorumlu Emlak Danışmanı ve Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgeleri ile 14 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmelik değişikliği hakkında bilgi veren Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk; “Odamız ve TOBB MEYBEM işbirliğinde, koronavirüs tedbirleri doğrultusunda sınavlarımız devam ediyor. Gayrimenkul danışmanlığı yapmak üzere emlak ofisi açmanın şartları, Ticaret Bakanlığımız tarafından 14 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile değişti. Yeni Yönetmelik uyarınca, Ticaret İl Müdürlükleri aracılığıyla işletmeye Yetki Belgesi verilebilmesi için; Meslek Odasına kayıtlı, Gelir veya Kurumlar Vergisi mükellefi olunması, Meslek Odası ve Vergi kayıtlarındaki iştigal konuları arasında taşınmaz ticareti faaliyetinin bulunması,  Sorumlu emlak danışmanlarından en az birinin Seviye 5 Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olması, sorumlu emlak danışmanlarının, on sekiz yaşını doldurmuş ve az lise mezunu olması, Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler veya Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlarca taşınmaz ticareti konusunda verilen en az yüz saatlik eğitimde başarılı olması zorunlu hale getirilmiştir. Yetki Belgesi almak için kanun tarafından tanınan muafiyetler ve denklik bilgilerinin detayları ilgili Resmi Gazete ‘de yer almaktadır.  Odamıza yeterli sayıda başvuru yapılması halinde, MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezinin yetkisi olan alanlarda sınav açmaya devam edeceğiz. Oda olarak bölgemizde nitelikli iş gücünün artması için her türlü çalışma ve işbirliğine hazırız.” dedi.