Son Nahiye Müdürü Tevfik Gözlükçü yaşamını yitirdi

Aliağa'nın Son Nahiye Müdürüydü. Bugün hayatını kaybetti

Son Nahiye Müdürü Tevfik Gözlükçü yaşamını yitirdi
Editör: Aliağa Medya
21 Aralık 2023 - 20:53
Aliağa'nın 1982 yılında ilçe olmasından önceki son Nahiye Müdürü Tevfik Gözlükçü (89) yaşamını yitirdi. Şimşekler Gıda Gemi Söküm Ld. Şti'nin kurucularından Osman Şimşek'in de kayınpederi olan Gözlükçü Aliağa Merkez Camiinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aliağa Kabristanında toprağa verildi. 

Tevfik Gözlükçü'nün Aliağa Merkez Camiindeki cenaze namazına Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmetali Özkurt, İlçe Emniyet Müdürü Ömür Mehmet Avcı, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkanı Uğur Akyıldız, İMEAK DTO Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, Meclis başkanı İsmail Önal, Oda yönetim kurulu üyeleri, GEMİSANDER ve Aliağa Futbol A.Ş Başkanı Kamil Önal, Sanayi ve Ticaret erbabından Adnan Saka, Hamdi Gürbüz başta olmak üzere çok sayıda ticaret erbabı ve esnaf, CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, Ak Parti Yerel Yönetimden sorumlu Başkan Yardımcısı Zeki Ateş, Belediye Meclis üyeleri, Siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri, Sendikaların başkan ve yöeneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Tevfik Gözlükçü (1934-2023)

1934 doğumlu Tevfik Gözlükçü, Aliağa'nın ilçe olmadan önceki son Nahiye Müdürüydü. 1976 yılında Aliağa'ya Nahiye Müdürü olarak atanan Tevfik Gözlükçü 6 yıl Nahiye Müdürlüğü yaptı. 12 Eylül Askeri Darbesinin zor günlerinde vatandaşlara büyük destekleri halen hatırlanan Gözlükçü Aliağa'nın 1982 yılı Ocak ayında ilçe olmasının ardından görevini Aliağa Kaymakamı Aydın Güçlü'ye bırakmıştı. Emekliliği ile birlikte bir dönem siyasetle de ilgilenen Tevfik Gözlükçü son yıllarda yaşlılığa bağlı sağlık sorunları yaşıyordu.

Haber: İsmail Hakkı Ergün