SOCAR, Haydar Aliyev'i andı

SOCAR, Haydar Aliyev'i andı
Editör: Aliağa Medya
15 Aralık 2023 - 01:51

SOCAR Türkiye’nin İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Kayseri lokasyonlarında eş zamanlı düzenlenen törenlerde Azerbaycan halkının Ulusal Lideri Haydar Aliyev`in aziz hatırası derin saygı ve hürmetle anıldı. SOCAR Türkiye CEO’su (vekaleten) Elchin Ibadov’un ev sahipliğinde gerçekleşen anma etkinliklerine Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva ve SOCAR Türkiye çalışanları katıldı.

SOCAR Türkiye, faaliyet gösterdiği tüm lokasyonlarda Azerbaycan halkının Ulusal Lideri Haydar Aliyev’i vefatının 20. yıl dönümünde anmak için törenler düzenledi. SOCAR Türkiye’nin İstanbul’daki merkez ofisinde gerçekleşen törene Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva katılırken, İzmir, Ankara, Bursa ve Kayseri lokasyonlarında da SOCAR Türkiye üst yönetimi ve SOCAR Türkiye çalışanları ile birlikte eş zamanlı anma törenleri gerçekleştirildi. İki ülkenin milli marşlarının okunduğu törenlerde, Haydar Aliyev ve Mustafa Kemal Atatürk’ün büstlerine çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.

“Bir millet, iki devlet” sözüyle Azerbaycan ve Türkiye’nin dostluğuna, kardeşliğine verdiği değeri ifade eden Haydar Aliyev için SOCAR Türkiye’nin İstanbul’daki genel merkezinde ve faaliyet gösterdiği illerdeki grup şirketlerinde anma törenleri ve Haydar Aliyev’in fotoğraflarından oluşan sergiler düzenlendi. Anma programı, 10 Mayıs Çarşamba günü SOCAR Türkiye’nin İstanbul Genel Müdürlük binasındaki müze alanında gerçekleşti. Törenler eş zamanlı olarak İstanbul, İzmir Aliağa, Kayseri, Bursa ve Ankara’da yapıldı.