SİVAS OLAYLARI 29 . YILINDA ALİAĞADA ANILDI

İzmir’in Aliağa ilçesinde Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Olayları’nın 29’uncu yıl dönümünde anma programı gerçekleştirildi.

 SİVAS OLAYLARI 29 . YILINDA ALİAĞADA ANILDI
Editör: Aliağa Medya
02 Temmuz 2022 - 11:51
2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’taki Madımak Oteli’nde yaşanan olaylarda çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden, aralarında yazar ve sanatçıların bulunduğu 33 kişi için İzmir’in Aliağa ilçesinde anma programı yapıldı. Program, Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri öncülüğünde gerçekleşti. Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube binası önünde toplanan vatandaşlar, sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden Demokrasi Meydanı’na ulaştı. Yürüyüş esnasında çıkan olaylar sonucu hayatını kaybeden 33 kişinin ismi hep bir ağızdan tek tek okundu.

Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen grup, anma programı kapsamında 33 kişi için saygı duruşunda bulundu. Ardından grup adına basın açıklamasını Sinan Doğan okudu. Doğan’ın okuduğu ‘29. Yılında Sivas Şehitlerini Saygı Ve Özlem Anıyoruz!’ başlıklı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Sivas, iki farklı tarihsel dönem açısından ezen ile ezilenin eşitsiz şartlar altında karşı karşıya geldiği ‘kader tayin edici’ pratiğe tanıklık etti. Ama biz Aleviler, biz Demokratlar, biz Laikler, biz Devrimciler, biz yurtseverler asla karanlığa teslim olmayacağız". Sivas'ı unutturmayacaklarını söyleyen Uğur, "Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak; ülkemizin yangın yeri değil, kardeşlik ormanı, huzur bahçesi olmasını istiyoruz. Bu amaç uğruna, insan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, demokrasiden, laiklikten, barıştan ve kardeşlikten yana mücadelemizden asla geri durmayacağız Sivas’ı unutmayacağız,  unutturmayacağız. Sivas katliamında yaşamını yitiren canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, onların savunduğu değerleri ve mücadelelerini kendi mücadele alanlarımızda yaşatacağımıza söz veriyoruz.” diye konuştu.