Şimşek :' Aliağa Belediye Başkanlığı tarafından Aliağa İZBAN durağından Arka plajlara hafif raylı sistem projesi hazırlandı'

Şimşek :' Aliağa Belediye Başkanlığı tarafından Aliağa İZBAN durağından Arka plajlara hafif raylı sistem projesi hazırlandı'

Editör: Aliağa Medya
19 Temmuz 2020 - 22:15


İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında Aliağa Belediye ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Şimşek yaptığı  konuşmada Aliağa Belediye Başkanlığı tarafından Aliağa İZBAN durağından Arka plajlara hafif raylı sistem projesi hazırladığını söyledi.
Kültürpark Fuar Alanı 1 Nolu Hol'de gerçekleştiren Toplantıda MHP grubu adına konuşan Aliağa Belediye ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Şimşek, İZSU ile ilgili geçen meclis toplantılarında karar alındığını dile getiren meclis üyesi Şimşek “Sanırım İZSU ile ilgili geçen meclislerde bir karar almıştık.Yani İZ SU’nun kazdıkları yerleri İZBETON kapatıyordu. Dedik ki bu gecikmelere sebep veriyor İZBETON kapatmasın İZSU Kendi kazdıkları yeri kapatsın diye böyle bir program hazırlasın diye hatırlıyorum. Ama sayın başkan hiçbir şey değişmedi İZSU kazdığı yeri yine unutuyor. Yine bırakıyor. Salgından önceki süreç de Büyükşehirimiz her ilçeye 1 asfalt kamyon gönderiyordu. Pandemi başlayınca bu her gün 1 asfalt kamyon kapadı. Biz hadi uğraşıyoruz didiniyoruz. Asfalt planetimizi kurduk asfalt dökmeye çalışıyoruz. Ama hiç de değilse İZSU’nun kazdığı yerleri tamir edebilmemiz için o bir asfalt dolu kamyonun her gün bütün 30 ilçeye verilmesini talebini iletiyorum “dedi.
 “Bize Sadece Onay Verin “
 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantının bir bölümünde yaptığı konuşmada, Aliağa’dan büyükşehir belediyesine ortak proje teklifi gelmediğini sözünü hatırlatan Aliağa Belediye ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Şimşek “Sayın Başkan Büyükşehir Faaliyet raporu ile ilgili bir söz sarf ettiğiniz Aliağa’dan bize proje gelmedi ki destek olalım diye doğru algıladım böyle bir şey var diye. Seçimden sonra Cumhuriyet Halk partili 25 belediyeyi toplandınız. Ondan sonra 15 gün ya da 1 ay sonra diğer 5 ilçe başkanı topladınız. Orada projeler ilgili görüşmeler yaptık. Ve bir söz verdiniz 30 Ekim 2019’da üç ayda bir toplanalım istişare yapalım dediniz .Ben de dedim ki ilk ziyaretinizi A harfinden Aliağa’dan başlayalım dedim. 30 Ekim 2019 için sözleşmiştik. O süre gelene kadar da Büyükşehir içerisinde en az üç defa karşılaştık. Ben size hatırlattım .Zamanız olmadı gelemediniz diye bu konuyu kapatayım. Ama Başkanım bizim projelerimiz var Narlıdere Metrosu’yla ilgili büyük bir onurla rayı yaptık dediniz. Gurur duydunuz ve hoşuma da gitti. Ben çıtayı yükselteyim. Aliağa’ya meydan yapmak istiyoruz. Büyükşehir’in yetkisinde. Meydanın altına 508 araçlık yarı otomatik otopark yapmak istiyor. Projesini hazırladık bize sadece onay verin. Ne maddi destek istiyoruz, ne de başka bir talebimiz var. Bize sadece bu meydanı ve otoparkı yapmamıza engel olmayın. İzin verin. İlk toplantılarda İstiklal Caddemize parkmatik koyalım dedim, yani çok  basit istedik  3-4 cihaz .O olmadı. Peki ben çıtayı bir adım daha yukarı çekiyorum .Aliağa Belediyesi Şu an hafif raylı sitemin projesini hazırladı . 7.4 kilometrelik Metro son durak’tan Arka plaja dediğimiz bölgeye planlamasını yaptık. Sizden bu konuda da bir ricam olacak Eğer Ulaştırma koodirne merkezinden Büyükşehirden engel olunmazsa , sizden hiçbir talebimiz olmadan Kendi imkanlarımızla yaşadığımız şehre ve halkımıza kendi imkanlarımızla kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.