Sıcak Bastı Halk Denize Hücum Etti

Sıcak Bastı Halk Denize Hücum Etti

Sıcak Bastı Halk Denize Hücum Etti
Editör: Aliağa Medya
05 Temmuz 2020 - 18:47
Hava sıcaklığınınn öğle saatlerinde 40 dereceye yaklaştığı Foça’da vatandaşlar denize hücum etti. Tıka basa dolan plajlarda sosyal mesafe hiçe sayıldı. Ahşap iskeleler ve kumsallarda oturanlar arasında da önlemler ihmal edildi.
İSKELE VE PLAJLARDA MESAFE SIFIR
Foça’da İlçe sakinleri hafta sonu günlerinde sıcak ve kalabalık nedeniyle sabahın erken saatleri dışında sokağa çıkmamayı tercih etti. Bu nedenle ilçe merkezi ve sokaklar sahile oranla daha sakin bir gün yaşadı. İzmir, Manisa ve yakın yerleşim yerlerinden gelen ve büyük çoğunluğu gençlerden oluşan gruplar ise denize girilecek bölgelere adeta hücum etti. Plajlar, ahşap iskeleler, İngiliz Burnu çevresi, Foça ile Yenifoça arasındaki sahil şeridindeki koylar da neredeyse adım atacak yer kalmadı. İlçeye toplu taşım araçlarıyla gelenlerin yanısıra özel araçlarla gelenlerin çokluğu otopark sıkıntısı yaşanmasına neden oldu.
Ahşap iskelelerde ve sahillerde çadırlar yada gölgelikler kurarak sıcaktan korunmaya çalışan vatandaşlar, Covid-19 önlemlerini ise tamamen unuttu. Kalabalıklar ortasında kurulan sofralar, seyyar müzik araçlarıyla açılan müzikler eşliğinde dans edenler, oynayanlar, sahilleri eğlence mekanlarına çevirdiler.
Restoran, lokanta, kafeler müşteri yoğunluğu için akşam serinliğini beklerken seyyar esnaf midye dolma, buzlu badem, kaynamış mısır gibi ürünlerle satışlarını katladı. Sahile yakın büfelerle dondurmacılar sıcağın getirdiği ekstra müşterilere yetişmeye çalıştı.
Foça halkı büyük ölçüde evlerine kapanırken, sahiller ve sokaklar ilçe dışından gelenlere kaldı.
Seyfi GÜL