"SEYYAHLARIN İZİNDE ALİAĞA VE ÇEVRESİ 17-20. YÜZYIL" OKUYUCU İLE BULUŞUYOR

  ALİAĞA’YA BİR DE SEYYAHLARIN GÖZÜNDEN BAKIN Aliağa Kent Kitaplığı’nın 8’inci kitabı “Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi 17-20

"SEYYAHLARIN İZİNDE ALİAĞA VE ÇEVRESİ 17-20. YÜZYIL" OKUYUCU İLE BULUŞUYOR
Editör: Aliağa Medya
30 Ocak 2019 - 16:57
 

ALİAĞA’YA BİR DE SEYYAHLARIN GÖZÜNDEN BAKIN



Aliağa Kent Kitaplığı’nın 8’inci kitabı “Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi 17-20. Yüzyıl” okuyucu ile buluşuyor.

Aliağalı tarihseverlerin heyecanla beklediği “Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi 17-20. Yüzyıl” kitaplıklardaki yerini alıyor. Okurlar, dağıtımına 1 Şubat itibari ile başlanacak olan kitabı Aliağa Belediyesi Merkez Hizmet Binası Hilal Masa, Yeni Şakran ve Helvacı Hizmet Birimleri, Nadir Nadi Kütüphanesi ile muhtarlıklardan ücretsiz olarak edinebilirler. Aliağa dışında ikamet eden vatandaşlar ise Aliağa Belediyesi resmi internet sayfası E-Belediye-yayınlarımız bölümünden kitabı okuyabilecek ya da pdf olarak indirebilecek.

ALİAĞA’YA BİR DE SEYYAHLARIN GÖZÜNDEN BAKIN

Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık uygarlık mirasını gün ışığına çıkarmak ve bu eşsiz mirası gelecek nesillere ulaştırmak maksadıyla akademik çalışmaları aralıksız sürdüren Aliağa Belediyesi, Aliağa Kent Kitaplığı’na yeni dev bir eser daha kazandırdı. 17. Yüzyıldan başlayarak günümüze kadar Aliağa’yı ziyaret etmiş Türklerin ünlü seyyahı Evliya Çelebi’den, İngiliz, Rus, Fransız, İskoç, Avusturya ve Alman dünyaca ünlü birçok seyyahın Aliağa’ya dair seyahatnamelerini konu alan kitap, Aliağa ve çevresiyle ilgili birçok bilinmeyeni gün ışığına çıkarıyor.

ALİAĞA TARİHİNE İLGİ DUYANLAR İÇİN…

Seyyahlar, seyahatnameler, haritacılık gibi alanlarda Türkiye çapında uzmanlığı ile bilinen araştırmacı- yazar İlhan Pınar’ın 1 yıllık çabaları sonunda ortaya çıkan eser 247 sayfadan oluşuyor. Aliağa tarihine ilgi duyan okurların elinden düşüremeyeceği dev eserde özellikle 19. Yüzyıl’da, kısmen daha öncesinde de,  Aliağa ve yakın çevresiyle ilgili üretilmiş bilgiler bir araya getirilerek meraklılarına sunuldu.

ALİAĞA TARİHİ İLE İLGİLİ 2 BİN 780 SAYFALIK DEV ARŞİV

Aliağa Belediyesi bugüne kadar “Aliağa Kent Kitaplığı” adı altında yayınladığı; 120 sayfalık “Aliağa’nın Antik Kentleri”, 432 sayfalık ‘Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar’, 320 sayfalık “Myrina ve Gryneion Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, Belgeler ve Yeni Araştırmalar, 1.Cilt”, 600 sayfalık “İlk Çağ’dan 21. Yüzyıla Aliağa Tarihi”, 400 sayfalık ‘Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1.Aliağa Sempozyumu’, 446 sayfalık “Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, Son Araştırmalar ve Disiplinler Arası Çalışmalar, 2.Cilt”, 215 sayfalık “Tapu Tahrir Defterlerine Göre 16. Yüzyılda Güzelhisar” ile 247 sayfalık “Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi 17-20. Yüzyıl” ile toplam 2 Bin 780 sayfalık dev bir arşive sahip oldu.

İÇİNDEKİLER;

“SEYYAHLARIN İZİNDE ALİAĞA VE ÇEVRESİ 17-20. YÜZYIL” adlı eserin içeriği şu bölümlerden oluşuyor;

Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi

Giriş

Anconalı Kyriakos

Evliya Çelebi

Charles Robert Cockerell

Petr Aleksandrovich Chikhachev (Çiyaçev)

Choiseul-Gouffier, Marie-Gabriel-Florent-Auguste de

Dallaway, James

Chateaubriand, François-René de

Turner, William

Richter, Otto Friedrich von

Arundell, Francis Vyvyan Jago

Macfarlane, Charles

Prokesch von Osten, Baron Anton

Texier, Félix Marie Charles

Pullan, Richard Popplewell

Bölüm
Yüzyıl’da Aliağa ve Çevresi Araştırmaları

Giriş

Ramsay, Sir William Mitchell

Sayce, Archibald Henry

Schuchhardt, Carl

Diest, Walther von

Bohn, Richard

Philippson, Alfred

Bölüm

Tarih İçinde Haritalarla Aliağa ve Çevresi

Giriş

Tarih Sırasıyla Haritala