Sertifikalar Soyerden Mantar İkramı Üyelerden

İzmir’in Foça İlçesinde kurulan ve 110 üyesinin çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Foça Tarımsal Kalkınma Kooperatifi nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası tarafından verilen istiridye mant

Sertifikalar Soyerden Mantar İkramı Üyelerden
Editör: Aliağa Medya
09 Ekim 2019 - 23:39
İzmir’in Foça İlçesinde kurulan ve 110 üyesinin çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Foça Tarımsal Kalkınma Kooperatifi nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası tarafından verilen istiridye mantarı üretimi kursunu gören üyelerine sertifikaları törenle verildi. Tören üyelerin kurs aşamasında yaptıkları deneme üretiminde yetiştirdikleri mantarların pilavla ikram edilmesiyle taçlandırıldı.

Foça Demokrasi Meydanı’nda 75 kursiyere sertifikalarının verilmesi için düzenlenen törene Foça Kaymakamı Ali Çetin, Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi ve Köy – Koop Genel Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziraat Mühendisi Aysel Özkan, Foça İlçe Tarım ve Orman Müdürü Harun Ercanlıoğlu, kooperatif üyeleri, aileler ve Foçalı vatandaşlar katıldı.

Sırasıyla Foça Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nurgül Uçar Aktuğ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aysel Özkan, Köy Koop Genel Başkanı Neptün Soyer, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Kaymakam Ali Çetin törende birer konuşma yaparak, kooperatifçiliğin, dayanışmanın, kadın erkek birlikte üretmenin erdemine ve güzelliğine vurgu yaptılar.

MANTARI İKİNCİ BİR ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRELİM KURUTALIM

Birkaç ay önce kooperatif üyeleri ile birlikte kursta beraber olduklarını, başarıyla tamamlayıp sertifikalandırıldıktan sonra üretimde de birlikte olmayı dilediklerini belirten Neptün Soyer yapılanlara bir virgül koyup birde mantar kurutma aşamasına geçilmesini dilediğini söyledi. Neptün Soyer; “Köy Koop olarak bizim logomuzun en önemli özelliği bugün memleketimizin de çok büyük ihtiyacı olan el ele tutuşmak ve dayanışmayla beraber bir şeyler yapabilmek. Bununda en güzel örneği kooperatifçilik. Küçük üreticileri atlayıp sanayileşmeye çalışıyoruz. Bu mümkün değil. O yüzden diyoruz ki küçük aile çiftçisine sahip çıkan yerel yönetimler bizim en büyük dostumuz. İlçe tarım Müdürümüz’de burada, diyoruz ki yolumuz açık o zaman. Küçük aile çiftçisinin desteklenmesi demek Foçada başka bir tarım mümkün demenin yolunu açacak bize. Yerel yönetimlerin desteği olmadan kooperatiflerin ayakta durması çok zor. Yerelden yönetimin doğru olduğu bir dünyada yaşıyoruz. 2012 yılında Büyükşehir Belediyesi hem tarım hem gastronomi alanında uluslararası bir organizasyona imza attı. Foçanın aşina olduğu ve Yeryüzü Pazarı ünvanını aldığı Slow Food Terra Madre Anadolu Fuarında bütün Akdeniz ve dünya ülkelerinde tarımla ve gastronomiyle uğraşan küçük aile çiftçileriyle bir araya geleceğiz. Yolumuz çok güzel bir yol. Ama mantarı ikinci bir üretime dönüştürmezsek kalıyor. Yani diyoruz ki biz bunu bir de kurutalım.” Dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol tarafından kooperatif üyelerine gruplar halinde sertifikaları verildi. Tören hazırlanan pilav ve mantar yemeğinin katılımcılara ikramıyla sona erdi.

Seyfi GÜL/Foça

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi