Serkan Acar , yeniden belediye başkanı seçildi

Serkan Acar , yeniden belediye başkanı seçildi
Editör: Aliağa Medya
01 Nisan 2024 - 21:03
Aliağa’da 2014 yılından bu yana belediye başkanlığı görevini sürdüren Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Serkan Acar, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde Aliağalıların oylarıyla üçüncü kez belediye başkanı seçildi.

Aliağa’da 238 sandıkta oy kullanılırken Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 46.72 oy oranıyla 27.383 oy aldı. Seçimi ikinci sırada bitiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Çağatay Güç yüzde 44.38 oy oranıyla 26.010 oy alabildi. Dem Partisi Adayı Gül Ekici yüzde 3.41 oy oranıyla 1.997 oy aldı ve Aliağa’da üçüncü parti oldu. İYİ Parti Adayı Mustafa Bahadır Gültekin yüzde 1.19 oy oranıyla 698 oy, Zafer Partisi adayı Erdinç Tahtacı yüzde 1.11 oy oranıyla 651 oy, Yeniden Refah Partisi adayı Hür Erdem Ünal yüzde 0.89 oy oranıyla 521 oy, Saadet Partisi adayı Mahmut Koç yüzde 0.56 oy oranıyla 329 oy, Hüda Par adayı İslam Aslan yüzde 0.41 oy oranıyla 239 oy, Memleket Partisi adayı Tolga Korkut yüzde 0.27 oy oranıyla 157 oy ,Bağımsız Aday Ersin Doğan 112 Oyaldı. 

Aliağa Belediye Meclisi’nde Çoğunluk CHP’nin Oldu
Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 45.54 ile CHP birinci olurken, AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı ise yüzde 40.28 ile ikinci sırada yer aldı.

Aliağalılardan “82 Aliağa” Sloganı
Seçim sonuçlarının ardından MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ve partililerin katılımıyla
Aliağa Demokrasi meydanını dolduran binlerce Aliağalıya hitap eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yeni dönemde Aliağa’nın il olma hedefini vurguladı. Başkan Serkan Acar’ın konuşması sık sık vatandaşlar tarafından Aliağa’nın 82 plakaya sahip il olmasına atıfta bulunan ‘82 Aliağa’ sloganlarıyla kesildi.

“24 Saat Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Aliağa Demokrasi Meydanında toplanan vatandaşlara teşekkür konuşması yapan Başkan Serkan Acar şunları söyledi: “Bugün tüm ülkemizde olduğu gibi Aliağamız’da da bir demokrasi bayramı yaşandı. Halkımız sandıklara giderek 5 yıl boyunca Aliağamızı yönetecek belediye başkanının seçimini yaptı. Allah’a hamdolsun ki bir kez daha sizler tarafından görevlendirildim. Allah hepinizden razı olsun. Halkımıza şükranlarımı sunuyorum, çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal ediniz. Bizler 10 yıl boyunca Aliağamızın birikmiş sorunlarını çözmeye çalıştık. Aliağalıları, Aliağa’da mutlu etmeye çalıştık. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güzel bir Aliağa oluşturmaya çalıştık. Bu seçim dönemine geldiğimizde de projelerimizi sizlerle paylaştık. Artık seçim bitti. Yarın itibariyle Allah izin verirse hep birlikte omuz omuza vereceğiz ve bizler sizlere layık olabilmek adına 24 saat çalışmaya devam edeceğiz. Lakin şunu bilmenizi isterim ki; bunu ilk defa ilan ediyorum, Size sunduğumuz o projelerin bütünü aslında Aliağa bir ilçe değil, şehir olmayı, il olmayı hak ediyor. Buradan İlan ediyorum; Aliağa İl olmayı hak eden en başta gelen şehirdir. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah eksikliğinizi göstermesin. Allah hepinizden razı olsun.”