Sendikamızı Hedef Gösterenler Yargı Önünde Hesap Verecektir!

Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube, Aliağa temsilcisi Alp Kuyumcu'ya yönelik sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen iddialara karşı basın  açıklamasında bulundu

Sendikamızı Hedef Gösterenler Yargı Önünde Hesap Verecektir!
Editör: Aliağa Medya
31 Mayıs 2019 - 23:25
Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube, Aliağa temsilcisi Alp Kuyumcu'ya yönelik sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen iddialara karşı basın  açıklamasında bulundu.

 



Basın açıklamasına başlamadan önce konuyla alakalı konuşan Eğitim Sen Aliağa Temsilcisi Alp Kuyumcu, “Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı ve yöneticileri Aliağa Eğitim Sen Temsilciliğinde yaşadığımız bir sorunla alakalı basın açıklaması yapmaya geldiler. Sorunun içeriğine dair şunu söylemeliyim ki, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yapmış olduğum bir paylaşım vardı. Ve demiştim ki ben buranın çocuğuyum. Biz 40 yıldır burada yaşıyoruz. Önümüzdeki on, yirmi yıl boyunca da burada yaşamaya devam edeceğiz. Farklı dünya görüşlerinden olduğumuz için, farklı açılardan hayata baktığımız için birbirimizi ötekileştiren birbirimizi suçlayan, birbirimizi tehdit eden tavır ve davranışlardan uzak durmamız gerekiyor. Bu çok tehlikelidir. Bu toplumu üzecek sonuçlara götürebilir. Biz bu süreç içerisinde hep sakin, birleştirici, kalp kırıcı olmayan bir tavır takınmaya gayret ettik. Bu konuyla alakalı başkanımız genel olarak tavrımızı ifade eden basın açıklamamızı yapacak.” İfadelerini kullandı

Şube Yönetim Kurulu ile birlikte gerçekleştirdiği açıklamada Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, şunları söyledi “Eğitim emekçilerinin yüz yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü onurlu mücadelenin günümüzdeki tek temsilcisi olan Eğitim Sen, kurulduğu ilk günden bu yana iktidarların ve yandaşlarının hedefi olmuştur. Bugüne kadar laik bilimsel  parasız ve anadilinde eğitim mücadelesinde her zaman ön saflarda olan sendikamıza ve yöneticilerimize yönelik çok sayıda hukuksuz girişim yaşandığı bilinmektedir. Bu durumun son örneği Aliağa’da yaşanmıştır. 

Sendikamız Aliağa temsilcisi olan Alp Kuyumcu arkadaşımız, arkasında kimlerin olduğu belli olan çeşitli sosyal medya hesaplarından iftira, yalan, hakaret ve karalama içeren ifadelerle açık açık hedef gösterilmektedir. Kendileri dışındaki herkesi ‘terörist’, ‘hain’ suçlaması ile sindirmeye çalışan, her türlü hakareti yaparak sosyal medya hesapları üzerinden hedef gösterenler açıkça suç işlemektedir. Siyasal iktidara ve kimi çevrelere çeşitli hesapları için yaranma çabası içinde olanlar bizim onurlu mücadelemizi ve arkadaşlarımızı hedef göstererek bu hesaplarını gerçekleştirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Kirli hesapları ve rantları için iktidarın arkasına sığınarak sendikamızın onurlu mücadelesini hedef almaları kabul edilemez. 

Kendileri gibi düşünmeyenlere tahammül edemeyen, kendilerine verilen talimatlarla hareket ederek sendikamızı ve yöneticilerimizi tehdit ederek hedef göstermeye çalışanlar şunu çok iyi bilmelidir ki, ne sendikamız ne de yöneticilerimiz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hiçbir tehdide pabuç bırakmamakta kararlıdır. 

Eğitim Sen’i sosyal medya saldırıları üzerinden baskı altına almaya çalışan, bizleri haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı uygulamanın baskı ve yıldırma amaçlı olduğu, asıl amacın sendikal mücadelemize yönelik bir gözdağı olduğu açıktır. Eğitim Sen, nereden gelirse gelsin bu tür baskılara, tehditlere ve zorbalığa asla boyun eğmeyen bir geleneğin temsilcisidir. 

Eğitim Sen’i iktidarın belirlediği sınırlar içine hapsetmeye, hakaret ve iftira ile hizaya getirmeye çalışanlar büyük bir yanılgı içindedir. Öğrencilerimiz ve velilerimiz başta olmak üzere, tüm Aliağa kamuoyu Eğitim Sen’i de, yıllardır sürdürdüğü haklı ve onurlu mücadelesini de gayet iyi bilmektedir. Kurulduğu günden itibaren demokrasi ve hukuk mücadelesi veren, emek mücadelesini en yüce değer olarak gören, parasız eğitim ve parasız sağlığı kararlılıkla savunan, bilimsel demokratik laik ve anadilinde eğitim mücadelesini aralıksız sürdüren, aydınlık bir ülke yaratma duruşuyla halkımızın gönlünde yer etmiştir.

 Eğitim Sen’in haklı mücadelesine gölge düşürmeye yönelik hukuk dışı girişimlerin derhal durdurulması için gerekli hukuki yollara başvuracağımızı ve iftira atanlardan hesabı yargı önünde soracağımızın bilinmesini istiyoruz. Hiçbir provakatif çaba, kişiler üzerinden yürütülen karalama, toplumsal duyarlılığımızdan asla bizi alıkoyamaz, dünden bugüne savunduğumuz halkların kardeşliği ve bir arada eşit koşullarda yaşama isteğimizden vazgeçiremez.

Yüzyılı aşan mücadele geleneğimizle her türlü baskıları, tehditleri ve zorlukları aşağımıza olan inancımızı yineliyor, emek barış demokrasi hukuk ve hakikatler mücadelesinden asla vaz geçmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.”şeklinde konuştu.