SEKTÖRÜN EN PRESTİJLİ PET FUARI İZMİR'DE BAŞLADI

Sektör profesyonellerinin ve hayvanseverlerin her türlü ürün ve hizmete tek çatı altında ulaşabildiği 7. Uluslararası İzmir Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı açıldı. Fuar İzmir’deki organizasyon 01 Ekim 2023 akşamına kadar sürecek.

SEKTÖRÜN EN PRESTİJLİ PET FUARI İZMİR'DE BAŞLADI
28 Eylül 2023 - 23:18
Türkiye’nin uluslararası yüz akı İzmir Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı PET İZMİR 2023 başladı. Fuar İzmir’de yedincisi düzenlenen organizasyon her geçen yıl çıtasını yükselterek pet sektörünün merkezi haline geldi. Katılımcı ve ziyaretçilerin sabırsızlıkla beklediği PET İZMİR 2023’e törenle start verildi.
 
“HEDEF AVRUPA BİRİNCİLİĞİ”
 
Uluslararası düzeyde yankı uyandıran PET İzmir'in önemli bir misyonu yerine getirdiğine dikkat çeken TEMA Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Karslı, “Bu kadar önemli bir üretim gücünün tanıtımı için hazırladığımız fuarın başarılı geçmesi şehrimiz adına gurur vericidir. Yedi yıl önce hep birlikte bir başlangıç yaptık. Sektörel iş birliklerimizle sadece 7 yılda fuarın daha iyi yerlere geldiğini hep birlikte gördük. Uluslararası nitelikte düzenlenen PET İZMİR 2023 FUARI, sektörün ihracat hedeflerine en kısa sürede ulaşması açısından katılımcılarına uluslararası ziyaretçilerin yoğun bir ilgi gösterdiği, sektör profesyonellerinin sabırsızlıkla beklediği 4 gün sunmaktadır. Türkiye’nin en büyük Avrupa'nın ise en büyük ikinci fuarıyız. Avrupa’da da birinci olmak istiyoruz. Bu fuarın açılmasında katkıları bulunan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
YENİ FUARLAR İSTİYORUZ
 
Tema Fuarcılık’tan PET İZMİR gibi başarılı yeni fuarlar talep ettiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Tema Fuarcılık yıllardır başarılı organizasyonlara imza atıyor. Hiçbir iyilik cezasız kalmaz. Kendilerinden PET İZMİR gibi başarılı yeni fuarlar düzenlemelerini istiyoruz.  Bu yıl, 7. defa sizlerle buluştuğumuz, Avrasya bölgesinin en büyüğü Avrupa’nın da ikinci en büyük pet fuarı olma özelliğini taşıyan PET İZMİR Fuarı, bu endüstride global olarak faaliyet göstermek isteyen herkese fırsat sunmaya hazır! Katılımcılarımız arasında yer alan Veteriner Hekimler, çiftlikler, sanal mağazalar, üniversitelerin veterinerlik fakülteleri, barınaklar, evcil hayvan sahipleri, bayilik almak isteyen yeni girişimciler, petshop mağazaları, zincir marketlere hem gösterdikleri özveri hem de sundukları katkı için teşekkür ederim. Sektörün ihracat potansiyelini arttırması açısından fuarların ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyiz. PET İZMİR Fuarı, bu açıdan endüstriye bir nefes olsun, girişimcilerimize fırsatlar sunsun dileğiyle bugün açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum!” diye konuştu.  
 
İZMİR FARKLI BİR ŞEHİR
 
Hayvan hakları açısından İzmir’in farklı bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Vekili Özuslu, “Bu fuarı kıymetli kılan kuşkusuz çok önemli bir özelliği daha var! Doğanın sadece biz insanlara ait olmadığını her gün hatırlamamız gerekiyor. Evlerimizde sokaklarda yaşayan canların sadece merhamete değil, aynı zamanda yaşam haklarına ve saygıya ihtiyaçları olduğunu unutmamalıyız! İzmir bu anlamda da oldukça farkında bir şehir. Biz hem evlerimizde hem sokaklarda, sokak canlarıyla bir arada yaşamaktan oldukça mutlu oluyoruz. Yaşadığımız şehri hayvanlarla, doğayla birlikte anlamlandırıyoruz. PET İZMİR Fuarı‘nın doğa hukuku ve hayvan hakları konusunda da bize yol göstermesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Fuarın açılış programına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanımız Muhammet Öztürk, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Tema Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Karslı, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ile sektör temsilcileri katıldı. Tören konuşmalarının ardından konuşmacılar ve protokol eşliğinde kurdele kesimi iyi dileklerle yapıldı. Daha sonra davetliler birbirinden özel fuar stantlarını ziyaret etti.
 
BÜYÜK ÖVGÜ ALDILAR
 
İlk ziyaretçilerinden büyük övgüler alan PET 2023 göz doldurdu. Sektörün önde gelen 225 firmasının 600 den fazla markayla katıldığı organizasyon kapsamında, kedi ve köpekler için mama, kum, kozmetik, bakım, dekorasyon, taşıma, tekstil, kulübe, aksesuar ve oyuncaklar görücüye çıktı. Kuş ve balıklar için yem, bakım, sağlık, kafes ile akvaryum sistemleri dokunma mesafesine taşındı. Evcil hayvan ihtiyaçları için geniş ürün yelpazesini inceleme fırsatı yakalayan hayvanseverler, Veteriner Hekimlerin kullandığı klinik ve teknolojik cihazlar hakkında bilgiler aldı.
 
Heyecanlı yarışmaları, renkli gösterileri ve güncel bilgi yüklü sunumlarıyla PET İZMİR 2023 ziyaretçilerine ve katılımcılarına fırsat kapılarını aralayacakları 4 gün sunuyor.
 
 
 “Etkinlik Programı”
28 EYLÜL 2023 PERŞEMBE
10:00 – Pet İzmir 2023 Açılış
12:00 – 18:00 arasında KIF Standında; KIF Etkinlikleri, Soy Kütük Belgesi, FCI (Uluslararası Köpek Federasyonu)
 ve KIF Hakkında Bilgi Verilmesi ve Irk Köpekler Hakkında Bilgilendirme
29 EYLÜL 2023 CUMA
12:00 – 19:00 İzmir CAC – Ulusal Irk Standartları Yarışması
12:00 – 17:00 Arasında KIF Standında, KIF Şecereli Köpekler için Hakem Değerlendirmesi.
 Kayıtsız Irk Köpeklerin Uzman Hakeminin Onay Vermesi Halinde KIF Kaydının Açılması.
14:00 – 18:00 Arasında KIF Standında; KIF Etkinlikleri, Soy Kütük Belgesi, FCI (Uluslararası Köpek Federasyonu)
 ve KIF Hakkında Bilgi Verilmesi ve Irk Köpekler Hakkında Bilgilendirme
14:00 – Style Yarışması (Pet Grooming Show Alanı)
15:00 – Volkan Akdeniz – Köpek Psikolojisi Ve Davranış Bozuklukları Uzmanı ( Sunum )
 Köpek Seçimi, Köpeklerde Davranış Bozukluğu, Ev İçi Uyum, Sosyalizasyon, Yavru Köpek Seçimi,
 Yavru Köpek Eğitimi
16:00 – En İyi Tıraş Modeli Yarışması (Pet Grooming Show Alanı)
30 EYLÜL 2023 CUMARTESİ
11:00 – 19:00 İzmir CACIB – Uluslararası Irk Standartları Yarışması
12:00 – 17:00 arasında KIF Standında, KIF Şecereli Köpekler için Hakem Değerlendirmesi.
 Kayıtsız Irk Köpeklerin Uzman Hakeminin Onay Vermesi Halinde KIF kaydının açılması
12:00 – 18:00 arasında KIF Standında; KIF Etkinlikleri, Soy Kütük Belgesi, FCI (Uluslararası Köpek Federasyonu)
 ve KIF Hakkında Bilgi Verilmesi ve Irk Köpekler Hakkında Bilgilendirme
12:00 – Grooming Show – Xiao Hao – Master Class Poodle (Pet Grooming Show Alanı)
13:00 – İzmir Emniyet Müdürlüğü – Köpek Eğitim Merkezi Gösterisi
13:30 – Grooming Show – Leysan Şermet (Pet Grooming Show Alanı)
15:00 – Grooming Show – Ayşe Burcu Yıldırım (Pet Grooming Show Alanı)
15:00 – İzmir Emniyet Müdürlüğü – Köpek Eğitim Merkezi Gösterisi
15:30 – Grooming Show – Xiao Hao – Master Class Shih Tuzu (Pet Grooming Show Alanı)
01 EKİM 2023 PAZAR
11:00 – 19:00 İzmir CACIB – Uluslararası Irk Standartları Yarışması
12:00 – 17:00 Arasında KIF Standında, KIF Şecereli Köpekler için Hakem Değerlendirmesi
 Kayıtsız Irk Köpeklerin Uzman Hakeminin Onay Vermesi Halinde KIF Kaydının Açılması
12:00 – Grooming Show – Inna Aydıner (Pet Grooming Show Alanı)
13:00 – 18:00 Arasında KIF Standında; KIF Etkinlikleri, Soy Kütük Belgesi, FCI (Uluslararası Köpek Federasyonu)
 ve KIF Hakkında Bilgi Verilmesi ve Irk Köpekler Hakkında Bilgilendirme
13:00 – İzmir Emniyet Müdürlüğü – Köpek Eğitim Merkezi Gösterisi
13:30 – Grooming Show – Yağmur Süngün (Pet Grooming Show Alanı)
15:00 – İzmir Emniyet Müdürlüğü – Köpek Eğitim Merkezi Gösterisi
15:00 – Grooming Show – Tolga Sarışan (Pet Grooming Show Alanı)
6.Pet Grooming Yarışması Programı
13:00 – 6. Pet Grooming Yarışması – Açılış
17:00 – 6. Pet Grooming Yarışması – Ödül Töreni