şehir giriş-çıkış seyahat kısıtlamasına kaldırılması ilgili genelge

İçişleri Bakanlığı, şehirler arası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde seyahat izin belgesi alma zorunluluğunu yürürlükten kaldırdı. Yeni normalimize göre, uçak, tren, otobüs gibi araçlarla yapılacak seyahatlerde, HES uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemeler yapılacak.

 şehir giriş-çıkış seyahat kısıtlamasına kaldırılması ilgili genelge
Editör: Aliağa Medya
30 Mayıs 2020 - 23:27
Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamak adına büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak'a kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş-çıkışlar sınırlandırılmıştı. Bu kapsamda ilk olarak 16 ilden kısıtlama kaldırılmış, geriye Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illeri kalmıştı. Yeni alınan kararlar doğrultusunda 15 ilin de yarın gece saat 24.00 itibarıyla kısıtlamaları kalkacak.

18 Yaş Altı Çocuklar Velileriyle Yolculuk Yapabilecek

Genelgeye göre, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 18 yaş altı çocuklar, velileriyle şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabilecek.
 
Seyahat İzin Belgesi Zorunluluğu Kaldırıldı

Genelgeye göre, şehirler arası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde, seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yürürlükten kaldırıldı.

HES uygulaması üzerinden kod alınacak

Genelgeye göre şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (otobüs, uçak) seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yürürlükten kaldırıldı. Şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (uçak, tren, otobüs vb.) Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletleme yapılacak.

65 Yaş Ve Üzeri Vatandaşların Seyahat İzin Belgesi Alması Devam Ediyor

65 yaş ve üzeri vatandaşlarınSeyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmeleri uygulamasına devam edilecek.