Seçim temposuna çiğ köfte dopingi

Seçim temposuna çiğ köfte dopingi
Editör: Aliağa Medya
12 Şubat 2024 - 21:24
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Şanlıurfalılar Federasyonu, İzmir Bingöllüler Derneği ve Defne Eğitim ve Yaşam Derneği’ni ziyaret etti. Şanlıurfalılar kendisine üzerinde adının yazıldığı bir tepsi çiğköfte ile sürpriz yaptı.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Şanlıurfalılar Federasyonu, İzmir Bingöllüler Derneği ve Defne Eğitim ve Yaşam Derneği’ni ziyaret etti. Derneklerin başkanları, yönetim kurulları ve üyeleriyle bir araya gelen Tugay’a, Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Mutlu, Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki ve Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil İnay Kınay, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve partililer eşlik etti. Şanlıurfalılar, Cemil Tugay’a üzerinde adının yazıldığı bir tepsi çiğköfte ile sürpriz yaptı. Tugay’a, Şanlıurfa’nın arkeolojik SİT Alanı Göbeklitepe’nin fotoğrafı hediye edildi. 

DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLARA EĞİTİM DESTEĞİ VEREN DERNEĞİ ZİYARET ETTİ

6 Şubat depremlerinden etkilenen çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere faaliyet gösteren Defne Eğitim ve Yaşam Derneği’ni ziyaret eden Tugay, Dernek Başkanı Barış Aydınol’dan gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi aldı. Aydınol, depremin dördüncü gününden itibaren Hatay İskenderun ve Defne’de kurdukları merkezlerde 3 öğün sıcak yemek, barınma, temiz su, hijyen koşullarının iyileştirmesi, revir, psikososyal destek sağladıklarını anlattı. Aydınol,
“Yaptığımız saha çalışması sonrasında, ağırlıklı LGS’ye hazırlanan çocukların varlığını tespit ettik. Bu nedenle, sekizinci sınıflara yönelik 4 derslik ve 2 kütüphaneden oluşan konteyner derslikler hazırladık. Sınavlara kadar İzmir’de 350 çocuğa Defne Eğitim Alanı’nda eğitim desteği verdik. Doğrudan eğitim desteği sunduğumuz çocuk sayısı, sınavlara kadar toplamda 550 çocuk oldu. Toplamda 6 noktada hali hazırda konteyner eğitimi veren gönüllü eğitmenlerle iş birliği yaparak üniversite ve lise hazırlık aşamasındaki bin 400 öğrenciye kitap, eğitim malzemesi, denemi sınavı desteği sunduk” diye konuştu.

Tugay, derneğin faaliyetlerinden çok etkilendiğini belirterek, her ihtiyaç için destek sözü verdi.